Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Συνεργασία Περιφέρειας ΑΜΘ και δήμου Παγγαίου για την αντιπυρική προστασία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Δήμοι της ίδιας Περιφέρειας και η οικεία Περιφέρεια μπορούν να συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις συνεργασίας, με τις οποίες αναλαμβάνουν την άσκηση αρμοδιότητας ή την υποστήριξη της άσκησής της, για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων των συμβαλλόμενων μερών. Οι συμβάσεις αυτές καλούνται «συμβάσεις διαβαθμιδικής συνεργασίας».

Στο παραπάνω πλαίσιο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η σύναψη διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Παγγαίου που αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των δρόμων πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, «η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Παγγαίου δέχτηκε να υπάρξει μια διαβαθμιδική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, για την από κοινού εκτέλεση εργασιών συντήρησης των δρόμων πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου, όπως επιχωματώσεις, διάνοιξη, συντήρηση και αποκατάσταση δημοτικών δασικών δρόμων καθώς επίσης και αντιπυρικών ζωνών. Διάνοιξη και καθαρισμός τάφρων και οδών, καθώς επίσης ότι έχει σχέση με κοπή θάμνων και δέντρων εκατέρωθεν του κύριου οδικού δικτύου».

Για την υλοποίηση των παραπάνω εργασιών η Π.Ε. Καβάλας θα παραχωρήσει την χρήση μηχανημάτων έργου (Ισοπεδωτής –Grader, Μπουλντόζα, ρυμουλκούμενη πλατφόρμα μεταφοράς μηχανημάτων), ενώ από την μεριά του ο Δήμος Παγγαίου υποχρεούται στις δαπάνες συντήρησης των μηχανημάτων και τον ανεφοδιασμό τους με καύσιμα.

«Η Π.Ε. Καβάλας από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Παγγαίου. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία μεταξύ του δημάρχου Παγγαίου και του Αντιπεριφεριεάρχη πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της αντιπεριφέρειας. Θα βοθήσουμε και θα βοηθάμε τον Δήμο Παγγαίου όπου μπορούμε, όπως και τους άλλους Δήμους της Π..Ε Καβάλας», υπογράμμισε ο κ. Αντωνιάδης.

Διαφημίσεις