Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Σε φάση ολοκλήρωσης το φράγμα του Μαρμαρά

Κ. Αντωνιάδης: Μέχρι τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Σε φάση ολοκλήρωσης εισήλθε το φράγμα του Μαρμαρά, που βρίσκεται στη Δ.Ε Ορφανού του Δήμου Παγγαίου, έργο προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί σε ετήσια βάση περίπου 25 εκατ. κυβικά μέτρα νερό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε πρόσφατα «αυτοψία» στο Φράγμα του Μαρμαρά, όπου συναντήθηκε και με εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα , οφείλω να τονίσω ότι είναι σε άμεση προτεραιότητα για την Π.Ε. Καβάλας το έργο της ολοκλήρωσης του Φράγματος του Μαρμαρά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, όπως μας διαβεβαίωσε και ο ανάδοχος του έργου, ότι μέχρι τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο που πέρασε από πολλά κύματα. Ένα έργο προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ , το οποίο κατασκευαστικά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» τόνισε ο κ. Αντωνιάδης για να προσθέσει «ως Π.Ε. Καβάλας ξεκινάμε την διαδικασία για την δημοπράτηση της μελέτης για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου, το οποίο κατόπιν συνεργασίας της Π.Ε. Καβάλας και προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής , θα αρδεύει έκταση 24.000 στρεμμάτων από 12.000 περίπου στρέμματα που προέβλεπε σε πρώτη φάση η μελέτη. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος», τόνισε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «όταν θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το έργο θα χρειαστεί περίπου 6-8 μήνες για να γεμίσει με νερό ο ταμιευτήρας του Φράγματος, για να δούμε στη συνέχεια το πώς θα λειτουργήσει».

Διαφημίσεις