Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Σειρά έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε σειρά έργων αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης (23/9), μαζί με τους Λευτέρη Χαμαμίδη, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ξεριά, Μιχόγλου Γιώργο Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας στην Μουσθένη, Κασιάρα Γιώργο Τεχνικό υπεύθυνο του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας, Καστανά Λεωνίδα από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τον Αντώνη Μαστοράκη πρόεδρο του σωματείου εκπαιδευτών αυτοκινήτων ΑΜΘ και την κυρία Ελένη Τσιμπρικίδου από την Διεύθυνση Τοπογραφικής Υπηρεσίας.

Τα όσα ανακοίνωσε ήταν σχετικά με την υπογραφή σύμβασης γεώτρησης στο Ποδοχώρι, την κύρωση αναδασμού στο Λιθοχώρι, αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο, ασφαλτοστρώσεις και τις επιπλέον ημέρες για τη διεξαγωγή θεωρητικών εξετάσεων από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Λύσεις για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα από τους αναδασμούς και τις γεωτρήσεις

Αναφορικά με την κύρωση αναδασμού στο Λιθοχώρι επισήμανε ότι ήταν μία διαδικασία που κράτησε πολλά χρόνια, η οποία δίνει λύση στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Παράλληλα με τον αναδασμό, όπως συμπλήρωσε, οι αγρότες αποκτούν και τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ ανέφερε ακόμη ότι εστάλη έγγραφο στον ΤΑΡ ενημερώνοντας τον για την όλη διαδικασία.

Για την υπογραφή σύμβασης γεώτρησης στο Ποδοχώρι ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι η Αντιπεριφέρεια είχε πολύ καλή ενημέρωση από το προεδρείο του Τ.Ο.Ε.Β. της Πιέριας Κοιλάδας για το έργο, του οποίου οι εργασίες ανόρυξης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Συμπλήρωσε δε ότι εντάχθηκαν στο Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τρεις ακόμη γεωτρήσεις σε Ποδοχώρι, Μεσορόπη και Πλατανότοπο, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντιστήριξης από το Καζαβίτι έως την μονή Αγίου Παντελεήμονα στο νησί της Θάσου

Μιλώντας στη συνέχεια για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο, ο Κώστας Αντωνιάδης επισήμανε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες αντιστήριξης από το Καζαβίτι έως την μονή Αγίου Παντελεήμονα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν παρόμοιες παρεμβάσεις, ενώ όπως συμπλήρωσε, σύντομα θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις προστασίας από τις βροχές στην περιοχή του Πρίνου. Παράλληλα, έκανε λόγο για αστοχίες και παραλείψεις στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην Θάσο και σημείωσε πως έχει μία άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Κυριακίδη. Καταληκτικά για την Θάσο ανέφερε ότι θα καθαριστεί και ο χείμαρρος στα Καλύβια.

Ασφαλτοστρώσεις στον Άγιο Σίλα και σε περιοχές του Δήμου Νέστου

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στις ασφαλτοστρώσεις στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Σίλα που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η επαρχιακή και η εθνική οδός. Πρόσθεσε δε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σε Παράδεισο και Γραβούνα, ενώ επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Χρυσούπολης.

Μια επιπλέον ημέρα εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς – Θα εξετάζονται 140 εβδομαδιαίως από 70 που εξετάζονται σήμερα

Τέλος, αναφορικά με τις επιπλέον ημέρες για τη διεξαγωγή θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Καβάλας, δήλωσε πως μέχρι σήμερα διεξάγονταν μόνον την Παρασκευή λόγω του κορωνοϊού.

Στάθηκε δε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τους ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών, με τους οποίους και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς εξετάζονταν μόνον 70 υποψήφιοι οδηγοί, αποφάσισαν να δίνονται θεωρητικές εξετάσεις και την Πέμπτη, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να εξετάζονται σε εβδομαδιαία βάση 140 υποψήφιοι.

spot_img

Διαφημίσεις