Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Παίρνει σάρκα και οστά το έργο της δυτικής πεδιάδας του Νέστου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός δυτικής προσαγωγού και των αρδευτικών δικτύων της δυτικής πεδιάδας του Νέστου, ήταν το θέμα της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (28/1), ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας, ότι ένα μεγάλο έργο παίρνει πλέον σάρκα και οστά, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 11,59 εκ. ευρώ», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Ενωμένοι και σε συνεργασία με βουλευτές και την τοπική αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε για να αρχίσει ένα μεγάλο έργο για τη συγκεκριμένη περιοχή – 8.000 και πλέον αγρότες θα αυξήσουν τα εισοδήματά τους – Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια»

«Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί κατασκευάστηκε πριν από 50 χρόνια και λόγω της παρόδου των ετών ήταν λογική η φθορά των αρδευτικών δικτύων, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια νερού, αλλά και να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Χρυσούπολης. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Π.Ε.Κ., του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., αλλά και των τοπικών βουλευτών, ιδιαίτερα του Μακάριου Λαζαρίδη, καταφέραμε κι εντάξαμε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Δεκέμβριο του 2019. Η ανάληψη της υποχρέωσης έγινε τον Ιανουάριο του 2020 και στη συνέχεια η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Κ., έκανε έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης και στη συνέχεια, σήμερα, να έχει σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή της Π.Α.Μ.Θ., προκειμένου να δημοπρατηθεί αυτό το τεράστιο έργο για τους αγρότες του Νέστου. Αυτό σημαίνει ότι 8.000 και πλέον αγρότες θα αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Ενωμένοι και σε συνεργασία με βουλευτές και την τοπική αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε για να αρχίσει ένα μεγάλο έργο για τη συγκεκριμένη περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Κ. που θα μελετήσουν και θα εποπτεύουν το έργο, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα και συνολικά για τον αγροτικό κόσμο…»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, τόνισε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι μια σημαντική ημέρα για τον πρωτογενή τομέα της Π.Ε. Καβάλας. Σε μικρό χρονικό διάστημα, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, εντάξαμε στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων την ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού του Νέστου και ήδη τα τεύχη δημοπράτησης βρίσκονται στην Οικονομική Επιτροπή της Π.Α.Μ.Θ. προς θετική έγκριση, ώστε στη συνέχεια το έργο να δημοπρατηθεί και να δώσει λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα κι ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα και συνολικά για τον αγροτικό κόσμο. Με την ανακατασκευή αυτή θα θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η Χρυσούπολη, ενώ από την άλλη θα αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, με δεδομένο ότι θα έχουμε εξοικονόμηση νερού. Ευχαριστώ για τη βοήθεια τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, αλλά και τον δήμαρχο Νέστου, όπως και τα στελέχη της Π.Ε.Κ. που γρήγορα και αποτελεσματικά το έκαναν πράξη. Όπως λέω πάντοτε, το είπαμε, το κάναμε, συνεχίζουμε».

spot_img

Διαφημίσεις