Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Κώστας Αντωνιάδης: Καθορίστηκαν άμεσα και με σαφήνεια οι κανόνες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/6) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη.

«Αυτό που ξεκάθαρα τονίστηκε στη συνάντηση είναι ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων άμεσα, με σαφήνεια και συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο, να διαμορφώσουν τους χώρους τους και να προετοιμαστούν επαρκώς εναρμονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα και συνθήκες», ανέφερε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Αντωνιάδης.

Πλήρης ενημέρωση των φορέων της εστίασης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης, ο πρόεδρος των εστιατόρων, Δημοσθένης Κωνσταντινίδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κιβράκης, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις νέες υγειονομικές συνθήκες, ώστε σε πρώτη φάση να συμμορφωθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου με αυτές και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικοί έλεγχοι για το αν εφαρμόζονται αυτές.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών…»

«Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στους πολίτες είναι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών, οι αντοχές των οποίων όσον αφορά την αυστηρή τήρηση των μέτρων φαίνεται να μειώνονται. Θέλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, γι’ αυτό και σε πρώτη φάση προβαίνουμε σε συμβουλές, ώστε να είναι έτοιμοι το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα βγουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον δρόμο για να εφαρμόσουν τον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img

Διαφημίσεις