Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Ημέρα:

Η ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/6) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη.

«Αυτό που ξεκάθαρα τονίστηκε στη συνάντηση είναι ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων άμεσα, με σαφήνεια και συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο, να διαμορφώσουν τους χώρους τους και να προετοιμαστούν επαρκώς εναρμονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα και συνθήκες», ανέφερε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Αντωνιάδης.

Πλήρης ενημέρωση των φορέων της εστίασης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης, ο πρόεδρος των εστιατόρων, Δημοσθένης Κωνσταντινίδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κιβράκης, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις νέες υγειονομικές συνθήκες, ώστε σε πρώτη φάση να συμμορφωθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου με αυτές και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικοί έλεγχοι για το αν εφαρμόζονται αυτές.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών…»

«Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στους πολίτες είναι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών, οι αντοχές των οποίων όσον αφορά την αυστηρή τήρηση των μέτρων φαίνεται να μειώνονται. Θέλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, γι’ αυτό και σε πρώτη φάση προβαίνουμε σε συμβουλές, ώστε να είναι έτοιμοι το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα βγουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον δρόμο για να εφαρμόσουν τον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...