Δευτέρα, Απρίλιος 12, 2021

Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και ατομική ευθύνη

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Ο συναγερμός έχει σημάνει στην Π.Ε. Καβάλας και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα πιστά θα χάσουμε το παιχνίδι...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και η έμφαση στην ατομική ευθύνη, με στόχο τη μείωση της μετάδοσης του κορωνοϊού στην Π.Ε. Καβάλας, ήταν τα κύρια μηνύματα που προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/7) προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αρχικά, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι αν και μέχρι τα μέσα Ιουλίου η μετάδοση του κορωνοϊού γινόταν σε άλλες περιοχές, πλέον γίνεται μέσα στην κοινότητα, ενώ σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό από οπουδήποτε!

Απέκλεισε τα γενικευμένα μέτρα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας – Εκτίμησε ότι μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε αυτή την περίπτωση φτιάχνουμε τείχος για την προστασία της κοινότητας και κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό, ενώ εκτίμησε ότι μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Απέκλεισε δε τα γενικευμένα μέτρα στην κοινότητα, λέγοντας σχετικά ότι αυτά θα είναι καταστροφικά!

«Πρέπει μόνοι μας να ενεργήσουμε. Με πολλά κρούσματα, όπως εδώ, δεν μπορείς να ιχνηλατήσεις τις επαφές. Δεν ψάχνεις πολύ απλά από πού κόλλησες, διότι κολλάς τον ιό από οπουδήποτε. Να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη και είναι ατομική αυτή η ευθύνη. Δεκάδες περιστατικά θετικά ήρθαν από τα Βαλκάνια με το άνοιγμα των συνόρων. Επιπλέον, λόγω καλοκαιριού, χαλάρωσε ο κόσμος και δεν τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. Τα ντόπια κρούσματα αυξάνονται κάθε μέρα που περνάει», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ο συναγερμός έχει σημάνει, επομένως για την Π.Ε. Καβάλας και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα πιστά θα χάσουμε το παιχνίδι…»

«Με τα σημερινά δεδομένα θα έπρεπε να είμαστε σε lock down. Ο Νομός μας όμως που είναι τουριστικός και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, δεν μπορεί να πάρει τώρα τέτοια μέτρα. Πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας τείχος εγκαίρως, με τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Να τηρούνται οι αποστάσεις, η υγιεινή των χεριών και μάσκες υποχρεωτικά εκεί που προβλέπεται, αλλά και όπου κρίνει ο καθένας ότι παρατηρείται συνωστισμός. Γιατί θα πρέπει να βάλεις σε κάποιον πρόστιμο για να προστατευτεί; Ο συναγερμός έχει σημάνει, επομένως για την Π.Ε. Καβάλας και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα πιστά θα χάσουμε το παιχνίδι. Θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα και πιθανόν να έχουμε και θανάτους μετά τα πολλά κρούσματα. Το σημαντικό είναι να το κατανοήσουν και οι νέοι αυτό. Αγγίζει όλους ο ιός. Γιατί να πάθουμε αυτά που πάθανε οι άλλες χώρες με τους καθημερινούς θανάτους, ενώ μπορούμε να τα αποφύγουμε; Θα πάμε χειρότερα. Ας το καταλάβουμε. Να μπει στην κουλτούρα μας η μάσκα. Δεν έχουμε άλλα μέτρα σήμερα, δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς», ανέφερε ακόμη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Κ. Αντωνιάδης: «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο…»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης υπογράμμισε: «Πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η περιοχή μας που δέχεται τουρισμό από Βαλκανικές χώρες ήταν φυσικό να έχει εισαγόμενα κρούσματα του ιού. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Θ. Μουριάδης: «Πρέπει όλοι να αυξήσουμε την προσοχή μας για να μην έχουμε από Σεπτέμβριο δυσκολότερες καταστάσεις και κλεισίματα…»

«Δεν είμαστε σήμερα εδώ όλοι, για να σπείρουμε τον πανικό. Ήταν φυσιολογικό να υπάρξουν κρούσματα λόγω τουρισμού και λόγω της έξαρσης στις Βαλκανικές χώρες. Πρέπει όλοι να αυξήσουμε την προσοχή μας για να μην έχουμε από Σεπτέμβριο δυσκολότερες καταστάσεις και κλεισίματα. Ελλοχεύει ο κίνδυνος για επιπλέον κρούσματα. Φαίνεται ότι έχουμε τα περισσότερα στη χώρα, λόγω πληθυσμιακών αναλογιών», ανέφερε από τη μεριά του ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Σ. Μιχαηλίδης: «Σε αυτό το χρονικό διάστημα που μένει για τον τουρισμό, να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα»

Τέλος, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης δήλωσε: «Αν και οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα δεν έχουν την αρμοδιότητα, πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουν στο βαθμό που μπορούν στην πρόληψη για την επιδημία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα που μένει για τον τουρισμό, να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα από τους υπαλλήλους των δήμων, από τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής μας».

spot_img

Διαφημίσεις