Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Κ. Αντωνιάδης προς ΕΣΚ: Υπάρχει ήδη πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων της ΑΜΘ

«Βολές» κατά του Β. Λεμονίδη για άγνοια των δράσεων της ΠΑΜΘ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης απαντώντας στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε πρόσφατη επιστολή του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να στηρίξει με πόρους του ΕΣΠΑ τις τοπικές επιχειρήσεις απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και ζητά να μάθει εάν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Λεμονίδη ότι από τις 22 του περασμένου Ιουνίου, εδώ και δυόμισι μήνες σχεδόν, η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει κάνει γνωστό με επίσημη ανακοίνωση ότι επεξεργάζεται και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που μπορεί να φτάσει τα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα «έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων και στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους».

Σημείωνε δε ότι περιλαμβάνει «ειδική πρόβλεψη για τη διάθεση αυξημένων πόρων σε επιχειρήσεις περιοχών που πλήττονται περισσότερο».

Δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εκπροσώπους φορέων της αγοράς να μην γνωρίζουν τις δράσεις και τις αποφάσεις της δικής τους Περιφέρειας, που τους αφορούν άμεσα και έχουν γίνει γνωστές σε όλους τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, εκτίθενται έναντι όλων όταν οι ίδιοι συντάσσονται με ενέργειες χοντροκομμένης παραπληροφόρησης από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υιοθετούν άκριτα τις αναλήθειές τους, όπως αυτές που αναφέρονται κατ’ εξακολούθηση στα Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ συνεχίζει το έργο που της ανέθεσαν οι πολίτες.

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

 

Τι απαντά η «Περιφερειακή Σύνθεση»

 

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» απαντώντας στο δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει τα ακόλουθα:

Αποτελεί ντροπή για την διοίκηση της Περιφέρειας όπως και για την πόλη της Καβάλας, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα (4/09) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσπαθώντας με ψεύδη και χωρίς ίχνος ντροπής να απαντήσει σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Η επιστολή αυτή αφορά στην αγωνία των εμπορικών επιχειρήσεων της Καβάλας, οι οποίες διαπιστώνουν ότι πλέον βρίσκονται πέραν των ορίων των αντοχών τους για να εξακολουθήσουν να λειτουργούν. Την ίδια στιγμή με ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εκεί επιχειρήσεις θα εισπράξουν σημαντικό οικονομικό βοήθημα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να απασχολούν το προσωπικό τους. Ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν έχει κάνει το παραμικρό ως τώρα!

Όπως ομολογεί ο κ. Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης εξήγγειλε στις 22/6 ότι θα κατάρτιζε ένα πρόγραμμα. Πέρασαν δυόμιση μήνες και το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε, δεν ανακοινώθηκε, δεν υπάρχουν νέα έκτοτε, πόσο δε μάλλον εγκρίσεις.

Το συμπέρασμα, κ. Αντωνιάδη, είναι ότι είστε ανίκανοι, όσο και αναποτελεσματικοί ως μέλη της διοίκησης.

Τι έπρεπε να γνωρίζουν, λοιπόν, οι εμπορικές επιχειρήσεις πέραν της ανικανότητάς σας, όταν στην Κεντρική Μακεδονία το πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένο, με εγκρίσεις και ανακοινώσεις;

Ταυτόχρονα λέτε ψέματα ως Αντιπεριφερειάρχης κι αυτό σας χαρακτηρίζει όταν μιλάτε για ένα πρόγραμμα υποστήριξης των επιχειρήσεων από την πανδημία στην ΑΜΘ το οποίο δεν υπάρχει.

Ομοίως στερείστε κάθε αισθήματος ντροπής με αυτά που διατυπώνετε γιατί η αλήθεια είναι μόνο ΜΙΑ. Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα που θα σώσει πολλές επιχειρήσεις, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν υπάρχει τίποτε άλλο από μία αόριστη εξαγγελία προ 2,5 μηνών και από μία αναποτελεσματική διοίκηση της οποίας είστε μέλος.

Δυστυχώς, στην περίπτωσή σας, στην ανικανότητα προστίθεται το ψέμα και η αναίδεια.

Διαφημίσεις