Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Κ. Αντωνιάδης: Οι νέοι Έλληνες πρέπει να δουν με διαφορετικό μάτι την αγροτική δουλειά

Συνάντηση με τον διευθυντή της δομής Ασημακόπουλου για αναζήτηση εργατικών χεριών

Ακολούθησε μας

Την διάθεση εργατικού δυναμικού από τις γείτονες χώρες, Βουλγαρία και Αλβανία για την εργασία στα χωράφια του Νέστου και του Παγγαίου, σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος πριν δύο ημέρες συναντήθηκε με την ΕΑΣ Καβάλας και συζήτησε το θέμα με τους αγρότες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ Αντωνιάδης ανέφερε: «Ζητήσαμε 2500 εργάτες γης γιατί έχουμε και τους κτηνοτρόφους και άλλες καλλιέργειες όπως τα ελαιόδεντρα και τα αμπέλια στη περιοχή του Παγγαίου. Από το Υπουργείο εγκρίθηκε ο αριθμός των εργατών, δυστυχώς όμως δεν μπορούν να έρθουν τόσοι εργάτες χωρίς να εμβολιαστούν. Επομένως δεν μπορούμε να βρούμε λύση, γιατί το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας. Για να ανοίξει όμως πρέπει να υπάρχουν και τα αντίστοιχα εμβόλια και αυτό είναι δύσκολο. Ήδη η χώρα μας βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας και από την στιγμή που υπάρχουν απαγορεύσεις από Νομό σε Νομό καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να γίνει η μετακίνηση».

«Επικοινώνησα», πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης, «με τον Υπουργό τον κ. Παναγιωτόπουλο και με τους κυβερνητικούς βουλευτές και την Ένωση Παραγωγών Νέστου, μήπως και υπάρξει μια ονομαστική κατάσταση των εργατών που θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην περιοχή μας. Βέβαια έχουμε και την λύση των εγχωρίων εργατών, όμως ο έλληνας έχει εγκαταλείψει την ύπαιθρο και επομένως είναι αδύνατον να πάνε οι έλληνες στα χωράφια για να δουλέψουν».

«Για να είμαι και δίκαιος» είπε ο κ. Αντωνιάδης, «από την μια υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας, από την άλλη δεν μπορείς όταν είσαι 25-30 χρόνων και δεν έχεις πάει ποτέ στο χωράφι να δουλέψεις κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι εύκολη λύση το χωράφι για τον νέο έλληνα. Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση για να βοηθήσουμε στο να έρθουν οι αλλοδαποί εργάτες. Όμως δεν θα έρθει ο αριθμός που περιμέναμε, αλλά ένας ικανός αριθμός που θα κάνουν τα εμβόλιά τους και θα συνεχίσουν με την καραντίνα τους. Οι Έλληνες πολλές φορές τους φιλοξενούν στα σπίτια που έχουν ή νοικιάζουν σπίτια και πληρώνονται κανονικά, όμως πρέπει να καταλάβουνε οι νέοι άνθρωποι πως πρέπει να δούνε με διαφορετικό μάτι την αγροτική δουλειά».

Επίσης ο κ. Αντωνιάδης την Παρασκευή συναντήθηκε με τον διευθυντή της δομής Ασημακόπουλου, προκειμένου να προτείνει να εργαστούν στα χωράφια για την συγκομιδή προϊόντων οι διαμένοντες εκεί, ως εργάτες γης. Με την ευκαιρία αυτή και θα αυξήσουν το εισόδημά τους και θα δραστηριοποιηθούν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα