Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Κ. Αντωνιάδης: Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Π.Ε. Καβάλας για συγκέντρωση τροφίμων, παιχνιδιών και δώρων

Ακολούθησε μας

Μιλώντας στον «Ε» για την προσφορά των πολιτών και των πολιτιστικών συλλόγων σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο  αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης υπογράμμισε: «Συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη (22/4) η συγκέντρωση τροφίμων, παιχνιδιών και ειδών δώρων, από πολίτες και πολιτιστικούς  συλλόγους, μετά από κάλεσμα της Π.Ε. Καβάλας, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενόψει του Πάσχα. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης» και στη συνέχεια σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, θα δοθούν στις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Είναι μια πρωτοβουλία της Π.Ε. Καβάλας που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (22/4) από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας και τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό».

Για την αντιπυρική περίοδο: «Πράγματι μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο, στην οποία απαιτείται η συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (19/4), ο Κώστας Αντωνιάδης τόνισε: «Ως πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. συγκάλεσα το όργανο, στο οποίο μετείχαν οι Δήμοι και οι θεσμικοί φορείς, ώστε να συζητήσουμε για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε για την νέα αντιπυρική περίοδο που αρχίζει την 1η Μαΐου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό που τόνισα στην εισήγησή μου ήταν ότι πράγματι μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο, στην οποία απαιτείται η συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης τόνισε ότι η Καβάλα και η Θάσος είναι από τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς. Πρέπει να ξέρουν οι συμπολίτες μας που έχουν κατοικίες σε δασικές περιοχές, ότι οφείλουν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τα από χόρτα και κλαδιά. Επίσης, το δασικό δίκτυο, λόγω των βροχών είναι σε κακή κατάσταση, για αυτό εμείς θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Δεν υπάρχουν δυστυχώς τα οικονομικά μέσα, αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε, αλλά φάνηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι με τις υπάρχουσες δυνατότητες θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

«Τώρα που φτάνουμε στο τέλος, δεν πρέπει να χαλάσουμε την καλή εικόνα που μέχρι τώρα είχαμε πετύχει…»

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Π.Ε. Καβάλας, ο Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε: «Δυστυχώς, πράγματι από τις 16 Απριλίου οι Δήμοι Καβάλας και Θάσου έχουν εισέλθει στο λεγόμενο βαθύ «κόκκινο». Αυτό είναι απότοκο του ότι ο ιός «δούλευε» αρκετό διάστημα. Βλέπαμε διαρκώς τα κρούσματα να αυξάνονται. Οι πολίτες έχουν κουραστεί εδώ και 13 μήνες. Από την άλλη, τώρα που φτάνουμε στο τέλος, δεν πρέπει να χαλάσουμε την καλή εικόνα που μέχρι τώρα είχαμε πετύχει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανοίγει ο Τουρισμός και το να εκπέμπουμε μήνυμα ότι Καβάλα και Θάσος είναι στο «κόκκινο» θα είναι μεγάλο κρίμα. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή μέχρι να καταφέρουμε να βγούμε από τη δίνη της πανδημίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα