Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κώστας Αντωνιάδης: Παρέμβαση για ακατάσχετη και αφορολόγητη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλε την Δευτέρα (25/1), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υλοποιεί αυτήν την περίοδο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία (μη επιστρεπτέα επιχορήγηση) και ζητά να βρεθεί τρόπος, ώστε τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι να είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

«Ζητάω να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση ή πρωτοβουλία, ώστε τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι του προγράμματος να είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα…»

«Η ενίσχυση αυτή γίνεται μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020. Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι γνωστό ότι έχουν τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Προσπαθούμε πραγματικά να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα που λόγω της πανδημίας έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν είναι ακατάσχετη, αλλά ούτε και αφορολόγητη. Ερχόμαστε εμείς ως Περιφέρεια, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όμως ενώ η επιστρεπτέα προκαταβολή του κράτους είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη δική μας περίπτωση. Μέσω της επιστολής αυτής ζητάω από τους αρμόδιους υπουργούς να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση ή κάποια πρωτοβουλία, ώστε τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι του προγράμματος να είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, γιατί πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις αυτές να σταθούν όρθιες στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», τόνισε σχετικά με το θέμα με δήλωση που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις