Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Κώστας Αντωνιάδης: Απέδωσε η αντιπλημμυρική θωράκιση σε Καβάλα και Θάσο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου απέδωσε καρπούς στην πρόσφατη κακοκαιρία που διήρκεσε σχεδόν μια εβδομάδα, εξέφρασε με δήλωσή του στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αλλά και στο νησί της Θάσου, με εξαίρεση μια μόνο ημέρα, την περασμένη Παρασκευή (11/12). Αν λάβουμε υπόψη ότι το έδαφος ήταν ήδη κορεσμένο, υπήρχε η πιθανότητα κι όλοι ήμασταν προβληματισμένοι ότι θα έχουμε πλημμύρες, κυρίως στον Δήμο Νέστου, αλλά και στο νησί της Θάσου. Για τον λόγο αυτό το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Κ. ήταν σε επιφυλακή με όλα τα μηχανήματα, ώστε να παρέμβουμε όπου καταγράφονταν πλημμύρες», τόνισε αρχικά στη δήλωσή του ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Ευτυχώς η περιοχή μας βγήκε αλώβητη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό οφείλεται στο ότι το προηγούμενο διάστημα η διαδικασία της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου ολοκληρώθηκε με επιτυχία…»

«Παρ’ όλο που έχει περάσει το κύμα κακοκαιρίας, μπορούμε να πούμε ότι ευτυχώς η περιοχή μας βγήκε αλώβητη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό οφείλεται στο ότι το προηγούμενο διάστημα η διαδικασία της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι καθαρισμοί των ρεμάτων, οι διευθετήσεις των χειμάρρων που έγιναν σε όλες τις κοινότητες της Θάσου, αλλά και στους Δήμους Καβάλας και Νέστου, όπως και στα Τενάγη των Φιλίππων, λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δούμε πλημμυρισμένο ούτε τον κάμπο του Νέστου, ούτε τα Τενάγη, ούτε να επαναληφθούν εικόνες σαν κι αυτές που είδαμε στη Θάσο τον Νοέμβριο του 2019. Αυτό δείχνει ότι με σωστό προγραμματισμό η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προχωρά και σε άλλες παρεμβάσεις με απώτερο στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών», σημείωσε καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις