Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Θάσο

Κώστας Αντωνιάδης: Έγινε μια αρχική εκτίμηση των ζημιών στο νησί

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετέβη την Τετάρτη (27/11) στη Θάσο, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών στο νησί. Παράλληλα, η Π.Ε. Καβάλας έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία ζητά άμεσες αποζημιώσεις, αλλά και ελαφρύνσεις για τους πληγέντες.

Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, έγινε μια αρχική εκτίμηση και πλέον αναμένεται οι πολίτες της Θάσου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον Δήμο Θάσου, ο οποίος στη συνέχεια θα τις διαβιβάσει στην Π.Ε. Καβάλας, προκειμένου η επιτροπή να έχει ένα συγκεκριμένο στάτους και να δει τι πρέπει να κάνει.

Τα αιτήματα της Π.Ε. Καβάλας προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ήδη έχουμε στείλει ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, στον υπουργό Ανάπτυξης και στον υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητάμε πλήρη αποζημίωση όλων των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες κι αυτή να είναι με βάση τις τρέχουσες τιμές, το δεύτερο που ζητάμε είναι την απαλλαγή τουλάχιστον για έξι μήνες των ασφαλιστικών εισφορών ως προς τον ΕΦΚΑ, δικαίωμα στην ασφάλιση και την υγεία, την απαλλαγή για το τέλος επιτηδεύματος για τους επιχειρηματίες και την αναστολή της καταβολής των δόσεων για δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει με τράπεζες οι επιχειρηματίες. Νομίζω ότι αυτά πρέπει να γίνουν δεκτά από τα αντίστοιχα υπουργεία, γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος έχει υποστεί τεράστια ζημιά στο νησί», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Το να κάνεις κριτική είναι εύκολο πράγμα. Αυτή τη στιγμή προέχει ο πόνος των ανθρώπων, των επιχειρηματιών, αλλά και των νοικοκυριών που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές…»

Ερωτηθείς από τον «Ενήμερο» για το τι απαντά στις επικρίσεις που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε σχέση με την στάση που κράτησε η πρώτη για τις ζημιές στο νησί, ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: «Το να κάνεις κριτική είναι εύκολο πράγμα. Αυτή τη στιγμή προέχει ο πόνος των ανθρώπων, των επιχειρηματιών, αλλά και των νοικοκυριών που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και καλό θα είναι αντί να κάνουμε αντιπολίτευση να πηγαίνουμε στο νησί και να προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές αυτών των ανθρώπων. Να πω ότι από την πρώτη στιγμή είμασταν στο νησί κι εγώ και ο περιφερειάρχης. Επίσης όπως προείπα βρέθηκε στη Θάσο κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών, αλλά και η επιτροπή εκτίμησης των ζημιών».

Διαφημίσεις