Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε δηλώσεις της η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η πολιτεία έχει διαθέσει ένα ποσό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι εργασίες και συγχρόνως να γίνει η προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο, ώστε να συνεχιστεί το έργο χωρίς διακοπή. Βασική οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο ρυθμός των εργασιών να επιταχυνθεί, να αναπτυχθούν τα εργοτάξια ώστε να απασχοληθούν περισσότεροι άνθρωποι και τα χρήματα των προμηθειών να κινηθούν προς την αγορά

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε:

Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχθώ στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερα ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. έχει διαθέσει μόνο για την Π .Ε. Καβάλας το ποσό των 10.000.000ευρώ για την ανάδειξη του μνημειακού της αποθέματος και συγκεκριμένα το ποσό του 1.439.678ευρώ για την αναστήλωση της Βασιλική Α’, το ποσό των 2.500.000 για την διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, και το ποσό των 3.500.000ευρώ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Θάσου.

Επίσης επεσήμανα ότι η πολιτιστική κληρονομιά διαθέτει τεράστια δύναμη, καθώς αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι ο τομέας που αναδεικνύει τη χώρα μας παγκόσμια και την καθιερώνει ως σημαντικό διεθνή παράγοντα.

Εξάλλου η ύπαρξη της Αρχαίας Εγνατία Οδού προσφέρει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή μας. Μια από αυτές είναι η δυνατότητα της σύνδεσης μεταξύ τους πολλών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών πολιτιστικών διαδρομών και προορισμών.

Διαφημίσεις