Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Δύο έργα αναβάθμισης του λιμανιού της Καβάλας

Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του ΟΛΚ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/6).

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που αφορά το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», αλλά και την χερσαία ζώνη της Ιχθυόσκαλας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ξεκινά ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Κ., ώστε το λιμάνι της Καβάλας να συνεχίσει να έχει αναπτυξιακή τροχιά»

«Η σύμβαση αυτή αφορά την εκπόνηση δυο μελετών. Η πρώτη σχετίζεται με την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του προσήνεμου μώλου στη χερσαία ζώνη της Ιχθυόσκαλας και η δεύτερη αφορά τη διαπλάτυνση και επέκταση του υπήνεμου μόλου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που έρχεται ως συνέχεια του έργου των πλωτών εξεδρών. Η πρώτη μελέτη χρηματοδοτείται με ένα ποσό της τάξης των 450.000 ευρώ και η δεύτερη με 300.000 ευρώ. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, θα εκπονήσει τις μελέτες για την ολοκλήρωση αυτών των μελετών και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, περιλαμβάνοντας μελέτη τοπογραφίας, γεωτεχνικές έρευνες, μελέτη λιμενικών έργων και την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και πυρόσβεσης σε Ιχθυόσκαλα και υπήνεμο μώλο. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 37 μήνες. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ξεκινά ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Κ., ώστε το λιμάνι της Καβάλας να συνεχίσει να έχει αναπτυξιακή τροχιά και να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και γενικότερα στη Βαλκανική ενδοχώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Σίγουρα το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ περίεργο. Αυτό που προσπαθούμε όλοι και ειδικότερα οι άνθρωποι του τουρισμού, είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τη ζημιά»

Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στο επιπλέον άνοιγμα του τουρισμού από την 1η Ιουλίου, επισημαίνοντας σχετικά: «Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Το προηγούμενο δεκαήμερο καταγράφηκε ένα πρώτο σημαντικό κύμα τουριστών, κυρίως από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Ανοίγουν πλέον και τα αεροδρόμια και στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη (2/6) θα μεταβώ στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», όπου θα έχουμε τις πρώτες πτήσεις από Γερμανία και Πολωνία, για να διαπιστώσουμε από κοντά το πως τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Σίγουρα το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ περίεργο. Αυτό που προσπαθούμε όλοι και ειδικότερα οι άνθρωποι του τουρισμού, είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τη ζημιά, αλλά και να «επενδύσουμε» στο καλοκαίρι του 2021, ώστε να έχουμε μια τουριστική και αναπτυξιακή τροχιά, καλύτερη από αυτήν που φανταζόμασταν τα προηγούμενα χρόνια».

Σχετικά με τον κλειστό κόμβου του Αγίου Ανδρέα: «Δυστυχώς κάποιοι στο αθηνοκεντρικό κράτος αποφασίζουν, ερήμην της τοπικής κοινωνίας…»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκύψει από το πολύμηνο κλείσιμο του κόμβου του Αγίου Ανδρέα, για την εκτέλεση έργων που αφορούν εγκατάσταση σταθμού διοδίων, ο Κώστας Αντωνιάδης υπογράμμισε: «Έχω πει κατ’ επανάληψη, ότι δυστυχώς κάποιοι στο αθηνοκεντρικό κράτος αποφασίζουν, ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Οι διαβεβαιώσεις που έχω, είναι ότι στις 10 Ιουλίου θα ανοίξει ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα, το κλείσιμο του οποίου εδώ και μήνες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της Π.Ε. Καβάλας και το τελευταίο διάστημα στους τουρίστες και φυσικά στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Είναι μεγάλο το πρόβλημα, καθώς μεγάλος όγκος οχημάτων διέρχεται μέσα από τους οικισμούς, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Το πρόβλημα έπρεπε ήδη να είχε λυθεί, αλλά ίσως υπάρχει μια δικαιολογία, λόγω του κορωνοϊού. Δεν επιτρέπεται παρόλα αυτά σε μια τουριστική περιοχή να υπάρχει μια τέτοια καθυστέρηση. Οπότε αναμένουμε να δούμε στην πράξη να εφαρμόζεται η απόφαση για άνοιγμα του κόμβου στις 10 Ιουλίου».

Διαφημίσεις