Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Δέκα απινιδωτές αγόρασε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ακολούθησε μας

Δέκα απινιδωτές αγόρασε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με χρήματα που της δώρισε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε πως σύντομα θα γίνει η κατανομή τους, ενώ σύντομα θα προμηθευτούν και άλλους.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ Αντωνιάδης, ο ΙΣΚ  αγόρασε  δέκα απινιδωτές, μετά από συνεργασία που υπήρξε, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αναστασία Αντωνίου, προκειμένου να μοιραστούν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου και συγκεκριμένα, σκεφτόμαστε να δώσουμε δύο στον Δήμο Νέστου  για να τοποθετηθούν μετά από οδηγία του Δημάρχου κ. Σάββα Μιχαηλίδη  στην  Χρυσούπολη και ένας στην Κεραμωτή  γιατί είναι τουριστική περιοχή, δύο στην Θάσο, ένας στον Λιμένα, ένας στα Λιμενάρια. Επίσης θα τοποθετηθούν δύο στο Παγγαίο, ένας στη Ελευθερούπολη και ένας στην Νέα Πέραμο.

«Για την πόλη της Καβάλας», λέει ο κ. Αντωνιάδης, «ήδη έχουμε εντοπίσει τα σημεία και είμαστε συνεργασία και με τις εθελοντικές ομάδες, αλλά και μ ε τον Ιατρικό Σύλλογο για να καταλήξουμε σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι απινιδωτές».

«Όμως δε σταματάμε εδώ», τονίζει ο κ Αντωνιάδης «και στο επόμενο έτος θα βάλουμε άλλους δέκα απινιδωτές  προκειμένου να εμπλουτίσουμε  χώρους και μέρη. Αυτό είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σώσει ζωές.  Ήδη το προηγούμενο διάστημα πολλοί  συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους γιατί δεν υπήρχαν απινιδωτές, προκειμένου να τους επαναφέρουν στην ζωή, από ανακοπή καρδιάς.  Η  Π.Ε. Καβάλας θέλει να είναι δίπλα στον πολίτη και θέλει να αναλάβει δράσεις που είναι δίπλα  μας, έχοντας στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών».

Παρεμβάσεις στο Διοικητήριο

«Εν τω μεταξύ», λέει ο κ. Αντωνιάδης, «είχα μια ιδέα που την υλοποίησα, θέλοντας να αναδείξω τους κοινόχρηστους χώρους  του κτιρίου του Διοικητηρίου, γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του οι δημόσιοι υπάλληλοι την περνούν εκεί, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας  έρχονται και επισκέπτονται τον συγκεκριμένο χώρο. Έγιναν επίσης, κάποιες παρεμβάσεις, όμως η υγρομόνωση στις ταράτσες του Διοικητηρίου, βάψαμε και διαμορφώσαμε  την είσοδο του κτιρίου και γι’ αυτό τον λόγο ήρθα σε συνεννόηση με τοπικούς καλλιτέχνες, ζωγράφους αλλά και  την πρόεδρο του Καλλιτεχνικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας στις οποίες εξέθεσα την ιδέα μου στην οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα. Μας έχουν δώσει πίνακες ζωγραφικής οι οποίοι ήδη έχουν τοποθετηθεί στα κλιμακοστάσια και την κεντρική είσοδο, προκειμένου να υπάρχει  μια διαρκής έκθεση ζωγραφικής  στο διοικητήριο της Καβάλας. Φυσικά υπήρξε ανταπόκριση από την στιγμή  που το δημοσιοποιήσαμε και από άλλους καλλιτέχνες, όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας  που τους άρεσε ως ιδέα. Αυτό δείχνει  πως πρέπει να υπάρχει μια εξωστρέφεια τουλάχιστον για να μπορέσουμε και εμείς οι αυτοδιοικητικοί να κάνουμε πιο όμορφη την ζωή μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα