Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Αυτοψία του Κώστα Αντωνιάδη στις πληγείσες περιοχές της Θάσου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στη Θάσο και πιο συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Λιμεναρίων, βρέθηκε την Πέμπτη (27/8) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Ζημιών, προκειμένου να γίνει έλεγχος των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στο νησί.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Αντωνιάδης, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν στα Λιμενάρια είναι συνολικά τέσσερις. Παράλληλα ανέφερε ότι έγινε αυτοψία από την Επιτροπή, ελήφθη φωτογραφικό υλικό και ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες τους, για τα δικαιολογητικά που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να προσκομίσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η προστασίας της ζωής, αλλά και της περιουσίας των συμπολιτών μας…»

Ο κ. Αντωνιάδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται από τον ανάδοχο της Περιφέρειας του έργου που αφορά τον καθαρισμό του ρέματος στα Λιμενάρια, ώστε να θωρακιστεί έναντι των πλημμυρών το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα της Θάσου.

«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η προστασίας της ζωής, αλλά και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Δίπλα μας ήταν και ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, με τον οποίο έχουμε στενή συνεργασία. Δήμος και Περιφέρεια αποσκοπούμε στην όσο το δυνατό καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Αντωνιάδης.

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα δακοκτονίας στη Θάσο

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είχε συνάντηση και με τον συντονιστή του προγράμματος δακοκτονίας στη Θάσο, τον κ. Μανιταρά.

Το εν λόγω πρόγραμμα που έχει αρχίσει από τις 25 Ιουνίου, πραγματοποιείται μέσω του αρμόδιου υπουργείου, με συντονιστή την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

«Δουλεύουν στα συνεργεία που έχουν συσταθεί περίπου 75 εργάτες, σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες του νησιού, με σκοπό τον περιορισμό του δάκου. Ήδη μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις γενικοί ψεκασμοί. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά σήμερα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο κι ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε από τις παγίδες για τον δάκο, θα αποφασιστεί αν θα έχουμε μια ακόμη δακοκτονία στις αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Αναφορικά τέλος με τη μισθοδοσία των εργατών για Ιούλιο και Αύγουστο, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαφημίσεις