Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων Παγγαίου και Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στην υπογραφή των συμβάσεων της παροχής υπηρεσίας με θέμα «Μισθώσεις μηχανημάτων έργου για την επείγουσα αντιμετώπιση πλημμυρών του Δήμου Καβάλας και Δήμου Παγγαίου», προχώρησαν τη Δευτέρα (6/7) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και οι ανάδοχοι εργολήπτες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης αρχικά, οι εργολήπτες (παρόντες οι τρεις από τους τέσσερις στη συνέντευξη) ανέλαβαν ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων Παγγαίου και Καβάλας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές στις 21 Νοεμβρίου 2019.

Ο καθαρισμός ρεμάτων αφορά Αμυγδαλεώνα, Πολύστυλο, Δάτο, Ζυγό, Κρυονέρι και Ελευθερούπολη, Χορτοκόπι, Νικήσιανη και Παλαιοχώρι – Στις 100.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό για των καθαρισμό των ρεμάτων

«Μετά από εντολή που δώσαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Κ., ετοιμάσαμε τον φάκελο για να εγκριθεί από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, που ανταποκρίθηκε άμεσα κι ενέκρινε ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ. Μετά από τις εγκρίσεις ορίστηκαν οι τέσσερις εργολάβοι που θα αναλάβουν τον καθαρισμό σημαντικών ρεμάτων, για να προφυλάξουμε τις περιοχές αυτές. Πιο συγκεκριμένα ο καθαρισμός ρεμάτων αφορά Αμυγδαλεώνα, Πολύστυλο, Δάτο, Ζυγό, Κρυονέρι και Ελευθερούπολη, Χορτοκόπι, Νικήσιανη και Παλαιοχώρι. Είναι σημαντικές παρεμβάσεις, με στόχο την καλύτερη θωράκιση των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, της προστασίας των ζωών και περιουσιών των κατοίκων», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Έργο 500.000 ευρώ σε εξέλιξη για ασφαλτοστρώσεις στο νησί της Θάσου

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισήμανε ότι εδώ και μια εβδομάδα έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο στο νησί της Θάσου, που αφορά τις ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, με προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. «Έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος. Εδώ και επτά μέρες συνεργείο βρίσκεται στην Σκάλα Καλλιράχης, κάνοντας σημαντικές παρεμβάσεις και τα μηνύματα είναι ικανοποιητικά. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ήταν ότι η Θάσος είναι προτεραιότητα τόσο δική μου, όσο και του κ. Μέτιου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης.

Απαντήσεις για τον κλειστό κόμβο του Αγίου Ανδρέα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Αντωνιάδης ρωτήθηκε και για το θέμα των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων και των ατυχημάτων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο οδικό δίκτυο λόγω του κλεισίματος του κόμβου του Αγίου Ανδρέα και απάντησε: «Έχω πει ξανά ότι διαφωνώ με αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης όταν δεν ενημερώνει την τοπική αυτοδιοίκηση. Το έργο αυτό το ζήσαμε με τα διόδια στο εμπορικό λιμάνι. Υπήρξαν διαμαρτυρίες φορέων και μετά από πιέσεις άνοιξε το σημείο. Για τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα εν μέσω θέρους και μεγάλης προσέλευσης το κλείσιμό του είναι ανασταλτικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξή μας. Με διαβεβαίωσαν ότι μέχρι 10 Ιουλίου θα έχει ανοίξει ο κόμβος, ώστε να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα την Εγνατία οι οδηγοί».

Διαφημίσεις