Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Συνιστούμε αναβολή των πανηγυριών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με το υπ. αριθ. 07/οικ.1763/ 13-07-2020 έγγραφό του προς τους Δημάρχους και τους προέδρους των πολιτιστικών φορέων της περιοχής αναφορικά με τον προγραμματισμό και τη διενέργειας εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας ζήτησε όπως οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους με καθήμενους θεατές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν σε αντίστοιχους χώρους εστίασης, πολιτισμού, θεαμάτων ή ακροαμάτων, με τους κανόνες που θέτει η σχετική νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζεται η αποτροπή συγχρωτισμού, η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων και η λήψη εν γένει όλων των απαραίτητων μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στις περιπτώσεις όμως όπου λόγω του χαρακτήρα των εκδηλώσεων αυτών ευνοείται ο συγχρωτισμός και η μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων, τότε θα πρέπει να εξετασθεί η αναβολή τους για όσο διάστημα εξακολουθεί να υφίσταται η πιθανότητα αναζωπύρωσης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Χώρα μας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας CoVID19 στην περιοχή μας, και μάλιστα τη στιγμή που λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που στοχεύουν στην αποτροπή μαζικών συναθροίσεων σε χώρους συγκέντρωσης κοινού, δεν είναι δυνατόν να διοργανώνονται εκδηλώσεις, τοπικές γιορτές και πανήγυρεις που να ευνοούν τον συγχρωτισμό προσελκύοντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολίτες σε ορισμένο χώρο για χορό και διασκέδαση.

Σε αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί σοβαρότατος κίνδυνος ταχύτατης μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω της συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων σε συγκεκριμένο χώρο όπως συμβαίνει στα τοπικά πανηγύρια, με συνακόλουθη επιδημική έξαρση στην περιοχή μας, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

Διαφημίσεις