Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Έργα 1,25 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Καβάλας

Κώστας Αντωνιάδης: Το λιμάνι έχει προστιθέμενη αξία όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

spot_img

Ακολούθησε μας

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το έργο που αφορά σε σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του επιβατικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, οριστικός ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία MECON, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται συνολικά στα 1,25 εκατομμύρια ευρώ.

Επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μώλου, θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμένα στη χερσαία ζώνη και θα αναβαθμιστεί το σύστημα ηλεκτροφωτισμού

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αντωνιάδη τα έργα που θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του προσήνεμου μώλου του «Απόστολος Παύλος» από το σημείο επαφής του με τη συνοικία της Παναγίας μέχρι και το ακρομώλιο, έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν τις υποδομές για τον ελλιμενισμό και την τροφοδοσία των πλοίων.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μώλου, θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμένα στη χερσαία ζώνη και θα αναβαθμιστεί το σύστημα ηλεκτροφωτισμού με την παράλληλη επέκταση των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των πλοίων.

«Το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» έχει προστιθέμενη αξία όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» – Στο σύνολό τους έχουν σχεδόν καθαριστεί τα ρέματα στο νησί της Θάσου – Σε εξέλιξη σειρά έργων στην Π.Ε. Καβάλας

 «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα αλλάξει την όψη του επιβατικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Είναι ένα λιμάνι που έχει προστιθέμενη αξία όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει μια σειρά από έργα που είναι σε εξέλιξη κι ότι το επόμενο διάστημα θα κληθούν οι εργολήπτες να υπογράψουν.

«Είναι έργα που έχουν σαν στόχο να αλλάξουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Τέλος, όσον αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι στο νησί της Θάσου έχουν σχεδόν καθαριστεί όλα τα ρέματα και στις δέκα κοινότητες που υπήρξαν προβλήματα τον Νοέμβριο του 2019.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα