Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Έλλειψη χρημάτων, προσωπικού και μέσων δυσκολεύουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 16-10-2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέματα:

  • «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».
  • «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2020 – 2021».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Κων/νος Αντωνιάδης, παραβρέθηκαν ο Συντονιστής Πολ. Προστασίας της Π.Α.Μ.Θ Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου Κων/νος Χιώτης καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης στην ενημέρωση που έκανε είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι και την προσεχή χειμερινή περίοδο, 2020-2021, τα θέματα χιονοπτώσεων παγετού και πλημμυρών, θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό προϋποθέτει την καλή συνεργασία όλων μας, πράγμα το οποίο πιστεύω και ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί και φέτος παρά την συνεχιζόμενη δύσκολη συγκυρία παρά απ΄ όλα με το πρόβλημα της πανδημίας εξ αιτίας του covid 19 αλλά και με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης μηχανημάτων και χρηματικών πόρων για όλους μας. Τα μηχανήματα έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, είναι υπεύθυνα για το σύνολο του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του Νομού μας. Το ίδιο ισχύει για τους Δήμους, το δημοτικό δίκτυο δρόμων, την Εγνατία Α.Ε κλπ.

Η ετοιμότητα των φορέων θα πρέπει να έχουν έτοιμο τον σχεδιασμό τους με την εκπόνηση σχεδίων δράσης. Θα συζητήσουμε επίσης θέματα που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις συντήρησης έργων και συνέργειας με συναρμόδιους φορείς αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών και ειδικά όταν κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερη δε προσοχή είπε θα δοθεί απ όλους μας στην αποκατάσταση κυκλοφορίας οδών που οδηγούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σχολεία και την λειτουργία των δικτύων κοινής ωφέλειας».

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο 2020-2021, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξ αιτίας της εκδήλωσης φαινομένων του θέματος.

Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους.

spot_img

Διαφημίσεις