Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

50 αξιολογητές στην ΔΕΣΜΟΣ για τις αιτήσεις της μη επιστρεπτέας

Ακολούθησε μας

Για την εταιρία  της Περιφέρειας «ΔΕΣΜΟΣ» και τα Επιμελητήρια της, κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης.

«Μεταξύ των δύο πλευρών έχει παρουσιαστεί μια έντονη διαμάχη» λέει σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης. «Ο «ΔΕΣΜΟΣ» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που συμμετέχουν  εκτός από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια σ’ αυτήν. Δυστυχώς όμως και ενώ ελήφθη  μια απόφαση τον Αύγουστο του 2020, όπου όρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να συμμετέχουν μόνο μέλη της πλειοψηφίας, η αντιπολίτευση και οι κύριοι Τοψίδης και Κατσιμίχας, προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να συμμετέχουν και μέλη της αντιπολίτευσης, δηλαδή τα 3/5 της συμπολίτευσης και τα 2/5 της αντιπολίτευσης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την προσφυγή της αντιπολίτευσης, που προσέφυγε στην συνέχεια στο άρθρο 18, όπου και εκεί δικαιωθήκαμε για μία ακόμη φορά ως Περιφέρεια. Μάλιστα υπήρξε και  προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο διοικητικό Εφετείο της Κομοτηνής, όπου το δικαστήριο έκρινε πως καλώς ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση από το  Περιφερειακό συμβούλιο».

«Αυτό είχε ως συνέπεια», λέει ο κ. Αντωνιάδης, «τα Επιμελητήρια να ξεκινήσουν ένα αγώνα κατά της «ΔΕΣΜΟΣ», της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη με αποτέλεσμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τότε  που εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, όπου ήταν δικαιούχοι οι άνθρωποι του λιανικού εμπορίου και  οι αυτοαπασχολούμενοι, να μπλοκαριστούν όλες οι διαδικασίες με αποτέλεσμα αυτές να μην προχωρούν. Τελικά την προηγούμενη εβδομάδα, τα Επιμελητήρια κατάλαβαν ότι αυτή η κόντρα δεν οδηγεί πουθενά, γιατί στόχος των Επιμελητηρίων είναι να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς και κατακόρυφα φτάνοντας στα όρια της φτώχειας.  Έτσι  αποφασίστηκε να συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο. Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από φασίστηκε να προληφθούν εξωτερικοί συνεργάτες  από την «ΔΕΣΜΟΣ» γιατί  με το λιγοστό προσωπικό που έχει δεν μπορεί να εξετάσει και να αξιολογήσει 24.000 αιτήσεις. Για τον λόγο αυτό θα προσληφθούν 50 αξιολογητές, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Έτσι λέμε στους επαγγελματίες, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα  ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εισπράξει  το ποσόν που δικαιούται ο καθένας από  την Περιφέρεια προκειμένου να έχει μια βοήθεια στην κακή οικονομική κατάσταση που υπάρχει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα