Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χρήστος Παπαδόπουλος: “Δεν θα μείνει σχολείο που δεν θα ελεγχθεί υγειονομικά σε όλα τα επίπεδα”

Ημέρα:

Διαρκείς ελέγχους σε κρουαζιερόπλοια και κυλικεία σχολείων, αρχίζει άμεσα η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στον «Ενήμερο» μίλησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στους ελέγχους στους οποίους θα προβεί η υπηρεσία του, ενόψει της έλευσης κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας από αύριο και μετά.

Έλεγχοι στα κρουαζιερόπλοια βάσει των διεθνών και ευρωπαϊκών υγειονομικών κανονισμών

«Ύστερα από μια παύση που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, θα επισκεφθούν το λιμάνι της Καβάλας αρκετά κρουαζιερόπλοια, στα οποία θα διενεργήσουμε ελέγχους, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες υγιεινής πλοίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά βάσει τους διεθνούς υγειονομικού κανονισμού. Κάθε πλοίο που καταπλέει στο «Απόστολος Παύλος» θα ελέγχεται από την υπηρεσία μας», τόνισε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Δεν θα μείνει σχολείο που δεν θα ελεγχθεί υγειονομικά σε όλα τα επίπεδα

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, αναφέρθηκε και στους ελέγχους που θα αρχίσουν από το αμέσως επόμενο διάστημα στα κυλικεία, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους των σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιφερειακής μας ενότητας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τα κυλικεία των σχολείων, έχουμε χρόνο μπροστά μας για τους ελέγχους. Δεν θα μείνει σχολείο που δεν θα ελεγχθεί υγειονομικά, αλλά και γενικότερα και στις συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και φυσικά στα τρόφιμα που πωλούνται στους μαθητές».

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ισχύει κανονικά

Σε σχέση με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, ο κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει κανονικά. Εάν δεν αλλάξει κάτι, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον εφαρμόζουμε. Αν προκύψει κάτι το διαφορετικό, τότε θα εφαρμόσουμε εκείνο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια ενημερωτική συνάντηση με τους καταστηματάρχες, διότι όλοι γνωρίζουν καλά το τι ισχύει σχετικά με τον συγκεκριμένο νόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε ελέγχους με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

«Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο του ελέγχου των καταστημάτων την θερινή περίοδο»

Ερωτηθείς σχετικά με τους ελέγχους που έγιναν στην διάρκεια του καλοκαιριού στα καταστήματα εστίασης κι αν η υπηρεσία του εντόπισε σοβαρές παραβάσεις, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας απάντησε: «Δεν εντοπίσαμε κάτι κραυγαλέο. Βεβαίως έγιναν συστάσεις σε ορισμένα καταστήματα για να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες, όσον αφορά την καθαριότητά τους και να βελτιωθούν έτι περαιτέρω. Εμείς κάναμε ελέγχους βάσει των σύγχρονων μεθόδων προστασίας των τροφίμων που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Έχουμε και τον εξοπλισμό, αλλά και την τεχνογνωσία για να το κάνουμε αυτό. Μας λείπει βέβαια το ανθρώπινο δυναμικό, όμως κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο. Το θέμα με την Καβάλα είναι ότι έχει χιλιάδες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ειδικά το καλοκαίρι με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Παρόλα αυτά για ακόμη μια χρονιά καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο. Κάναμε παρεμβάσεις όπου χρειάστηκε».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών...

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης...

Συνάντηση εργασίας του Θ. Μαρκόπουλου με την Έλενα Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Χωρίς σύστημα κλιματισμού το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Με αναστολή λειτουργίας των γραφείων των δικαστικών υπαλλήλων από...

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Παρατηρείται για...

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο...

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην...