Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Χρήστος Γάκης: Στοχεύουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την μείωση της ανεργίας στην ΠΑΜ-Θ

Ημέρα:

Για τα πεπραγμένα της διοίκησης της «Εργοανάπτυξης», μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος της και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γάκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ολοκληρώθηκαν ήδη κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα και συγκεκριμένα το τοπικό σχέδιο δράσης για τη βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην Π.Ε. Καβάλας, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 244.000 ευρώ, αλλά κι αυτό για την τοπική δράση αναφορικά με την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από την προώθησή τους στην απασχόληση, στο οποίο πάλι ήταν συντονιστής εταίρος η «Εργοανάπτυξη», συνολικού ύψους 225.000 ευρώ.

Επίσης, ο Χρήστος Γάκης αναφέρθηκε στην τοπική δράση για την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων μέσα από την προώθησή τους στο δυναμικό κλάδο της «πράσινης οικονομίας», δηλαδή τις αγροτικές καλλιέργειες, με συνολικό ύψος 660.000 ευρώ, αλλά και το δίκτυο «Ανάδραση» για την ανάπτυξη στον τριτογενή τομέα, συνολικού ύψους 322.000 ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Γάκης, το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε μ’ επιτυχία από την «Εργοανάπτυξη», ενώ συνολικά συμμετείχαν σ’ αυτό 190 ωφελούμενοι που παρακολούθησαν ενημερωτικά σεμινάρια και ημερίδες για το πώς μπορούν οι ίδιοι ν’ αναπτύξουν δικές τους επιχειρήσεις, με σκοπό να καταρτιστούν σε θέματα απασχόλησης στον πρωτογενή, αλλά και στον τριτογενή τομέα, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να εργαστούν σε κάποιες επιχειρήσεις στον κλάδο αυτό. Από τους 190 ωφελούμενος, έχουν προωθηθεί στην απασχόληση 30 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Αναμένονται απαντήσεις για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία η «Εργοανάπτυξη» υπέβαλε αιτήσεις

«Ήδη η «Εργοανάπτυξη» έχει υποβάλλει αιτήσεις για να συμμετάσχει και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία αποβλέπουν στην βελτίωση του τρόπου ζωής στην περιοχή μας, αλλά και στην μείωση της ανεργίας. Ένα από αυτά είναι το Europe for citizens 2014 – 2020, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, όπως επίσης κι ένας υποκλάδος αυτού του προγράμματος που αφορά το δίκτυο για την πρωτοβουλία πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και το πρόγραμμα Life, επίσης 150.000 ευρώ. Περιμένουμε τις απαντήσεις από τα προγράμματα αυτά, προκειμένου να δούμε αν θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις που υποβάλαμε, ώστε να αρχίσουμε να τα εκτελούμε. Μέσα από αυτά τα προγράμματα θα απασχοληθούν άτομα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην υλοποίησή τους και θα υπάρχουν ωφελούμενοι με σκοπό να βρουν απασχόληση στον τομέα του τουρισμού και σ’ άλλους τομείς», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξης».

Εντός του επόμενου τριμήνου αναλαμβάνουν δράση τα παραρτήματα της «Εργοανάπτυξης» στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Π.Α.Μ.Θ.

«Καταφέραμε και ιδρύσαμε παραρτήματα της «Εργοανάπτυξης» σ’ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία θα αναλάβουν δράση εντός του επόμενου τριμήνου. Σκοπός είναι να υπάρχει ενεργά η «Εργοανάπτυξη» σ’ όλη την περιφέρεια κι όχι μόνο στην Καβάλα, όπου παραμένει η έδρα της. Τα παραρτήματα αυτά θα παρακολουθούν δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε άλλες περιφερειακές ενότητες, θα ασχολούνται με την αξιοποίηση ακινήτων κλπ. Όλες οι αποφάσεις των παραρτημάτων θα τελούν υπό την έγκριση της διοίκησης, όπως και οι δράσεις. Θα υπάρχει πλήρης συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση της «Εργοανάπτυξης» και στα παραρτήματα μας, με σκοπό να προωθήσουμε την εταιρεία αυτή ως ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης σ’ όλη την περιφέρεια, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ήταν περιορισμένη μόνο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ενώ τώρα θα επεκταθεί σ’ όλη την περιφέρεια», τόνισε καταληκτικά ο Χρήστος Γάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...