Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χρήστος Γάκης: Στοχεύουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την μείωση της ανεργίας στην ΠΑΜ-Θ

Ημέρα:

Για τα πεπραγμένα της διοίκησης της «Εργοανάπτυξης», μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος της και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γάκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ολοκληρώθηκαν ήδη κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα και συγκεκριμένα το τοπικό σχέδιο δράσης για τη βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην Π.Ε. Καβάλας, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 244.000 ευρώ, αλλά κι αυτό για την τοπική δράση αναφορικά με την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από την προώθησή τους στην απασχόληση, στο οποίο πάλι ήταν συντονιστής εταίρος η «Εργοανάπτυξη», συνολικού ύψους 225.000 ευρώ.

Επίσης, ο Χρήστος Γάκης αναφέρθηκε στην τοπική δράση για την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων μέσα από την προώθησή τους στο δυναμικό κλάδο της «πράσινης οικονομίας», δηλαδή τις αγροτικές καλλιέργειες, με συνολικό ύψος 660.000 ευρώ, αλλά και το δίκτυο «Ανάδραση» για την ανάπτυξη στον τριτογενή τομέα, συνολικού ύψους 322.000 ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Γάκης, το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε μ’ επιτυχία από την «Εργοανάπτυξη», ενώ συνολικά συμμετείχαν σ’ αυτό 190 ωφελούμενοι που παρακολούθησαν ενημερωτικά σεμινάρια και ημερίδες για το πώς μπορούν οι ίδιοι ν’ αναπτύξουν δικές τους επιχειρήσεις, με σκοπό να καταρτιστούν σε θέματα απασχόλησης στον πρωτογενή, αλλά και στον τριτογενή τομέα, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να εργαστούν σε κάποιες επιχειρήσεις στον κλάδο αυτό. Από τους 190 ωφελούμενος, έχουν προωθηθεί στην απασχόληση 30 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Αναμένονται απαντήσεις για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία η «Εργοανάπτυξη» υπέβαλε αιτήσεις

«Ήδη η «Εργοανάπτυξη» έχει υποβάλλει αιτήσεις για να συμμετάσχει και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία αποβλέπουν στην βελτίωση του τρόπου ζωής στην περιοχή μας, αλλά και στην μείωση της ανεργίας. Ένα από αυτά είναι το Europe for citizens 2014 – 2020, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, όπως επίσης κι ένας υποκλάδος αυτού του προγράμματος που αφορά το δίκτυο για την πρωτοβουλία πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και το πρόγραμμα Life, επίσης 150.000 ευρώ. Περιμένουμε τις απαντήσεις από τα προγράμματα αυτά, προκειμένου να δούμε αν θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις που υποβάλαμε, ώστε να αρχίσουμε να τα εκτελούμε. Μέσα από αυτά τα προγράμματα θα απασχοληθούν άτομα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην υλοποίησή τους και θα υπάρχουν ωφελούμενοι με σκοπό να βρουν απασχόληση στον τομέα του τουρισμού και σ’ άλλους τομείς», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξης».

Εντός του επόμενου τριμήνου αναλαμβάνουν δράση τα παραρτήματα της «Εργοανάπτυξης» στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Π.Α.Μ.Θ.

«Καταφέραμε και ιδρύσαμε παραρτήματα της «Εργοανάπτυξης» σ’ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία θα αναλάβουν δράση εντός του επόμενου τριμήνου. Σκοπός είναι να υπάρχει ενεργά η «Εργοανάπτυξη» σ’ όλη την περιφέρεια κι όχι μόνο στην Καβάλα, όπου παραμένει η έδρα της. Τα παραρτήματα αυτά θα παρακολουθούν δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε άλλες περιφερειακές ενότητες, θα ασχολούνται με την αξιοποίηση ακινήτων κλπ. Όλες οι αποφάσεις των παραρτημάτων θα τελούν υπό την έγκριση της διοίκησης, όπως και οι δράσεις. Θα υπάρχει πλήρης συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση της «Εργοανάπτυξης» και στα παραρτήματα μας, με σκοπό να προωθήσουμε την εταιρεία αυτή ως ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης σ’ όλη την περιφέρεια, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ήταν περιορισμένη μόνο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ενώ τώρα θα επεκταθεί σ’ όλη την περιφέρεια», τόνισε καταληκτικά ο Χρήστος Γάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...