Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Στις αρχές του 2019 ολοκληρώνεται το φράγμα του Μαρμαρά

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (4/7) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Ακολούθησε μας

Ολοκληρώνεται τους πρώτους μήνες του 2019, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την έναρξή του, το μεγαλύτερο έργο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας κόστους 14,5 εκ. ευρώ, αυτό του φράγματος του Μαρμαρά.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (4/7) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πέρασε από σαράντα κύματα.

Το φράγμα του Μαρμαρά θα αρδεύσει μεγάλο μέρος της δημοτικής ενότητας Ορφανού του δήμου Παγγαίου

Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, το συγκεκριμένο έργο μπλόκαρε πολλές φορές, καθώς έμεινε από χρηματοδότηση, ωστόσο, όπως τόνισε, όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, καθώς οι εργασίες σήμερα προχωρούν κανονικά και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότησή του.

Το φράγμα του Μαρμαρά θα αρδεύσει μεγάλο μέρος της δημοτικής ενότητας Ορφανού του δήμου Παγγαίου, περιοχή που έχει μεγάλο πρόβλημα με το νερό, ενώ θα συμβάλλει και στη μείωση της αλατότητας που προχωρά πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως η διαδικασία αποψίλωσης της λίμνης του φράγματος, καθώς και η διαδικασία διαχείρισής του έργου.

Αναμένεται η προκήρυξη της μελέτης του αρδευτικού έργου που θα «κολλήσει» με το φράγμα του Μαρμαρά

Παράλληλα, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στη μελέτη για το αρδευτικό έργο που θα «κολλήσει» με το φράγμα του Μαρμαρά. Όπως είπε, αναμένεται η προκήρυξη της μελέτης προϋπολογισμού 1 εκατομμύριου ευρώ περίπου, που με την έκπτωση μπορεί να μειωθεί κατά 70%.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, η μελέτη του αρδευτικού είναι πολύ σημαντική και απαλλάσσει τη διοίκηση της περιφέρειας από το άγχος για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τις προσπάθειες της για την ολοκλήρωση του έργου τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας.

Αναφορά Μαρκόπουλου και σε άλλα τεχνικά έργα της Π.Ε. Καβάλας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα τεχνικά έργα της Π.Ε. Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη δεν έχει λάβει καμιά απάντηση από την κεντρική διοίκηση σχετικά με τη μελέτη που είχε ανακαλυφθεί πριν λίγο διάστημα και αφορούσε την περιοχή των Τεναγών.

Για την παράκαμψη Ελαιοχωρίου, που πριν ένα χρόνο περίπου δόθηκε στην κυκλοφορία, είπε ότι μετά την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των πρανών, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα σε ένα σημείο, όπου θα οριστεί ανάδοχος για να το αποκαταστήσει, χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος.

Για τον δρόμο του Παγγαίου, ανέφερε ότι σε κάποια από τα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές από το βάρος των φορτηγών, αντί για άσφαλτος θα τοποθετηθεί τσιμέντο, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών από ένα συγκεκριμένο βάρος και πάνω.

Αν και ουσιαστικά έχει τελειώσει το έργο της Ιχθυόσκαλας, εντούτοις ο φάκελός του παραμένει ανοιχτός…

Σχετικά με το έργο της Ιχθυόσκαλας Καβάλας ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι αυτό έχει ουσιαστικά τελειώσει, ωστόσο δεν κλείνει ο φάκελός του, λόγω ποινικής ρήτρας που «τρέχει» κατά του αναδόχου, ενώ συμπλήρωσε ότι εξαιτίας του ότι δεν κλείνει ο φάκελος απασχολούνται χωρίς ουσιαστικά λόγο δυο μηχανικοί της Π.Ε. Καβάλας.

Για το αλιευτικό καταφύγιο Ορφανού τέλος, το οποίο βρίσκεται στη β’ φάση του και ξεκίνησε το 2015, είπε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, ενώ μιλώντας για τη Θάσο δήλωσε ότι αρχίζουν το επόμενο διάστημα δυο έργα οχετών, τα οποία θα συμβάλλουν στη θωράκιση του νησιού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα