ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ημέρα:

Σε μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, η εκδήλωση της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Καβάλας στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Καβάλας, κ. Φιλιππία Κοχλιαρίδου, καλωσορίζοντας το κοινό μίλησε για τις δύο καβαλιώτισσες αθλήτριες του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας, Ολυμπιονίκες – Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες και Πρωταθλήτριες Ευρώπης κ.κ. Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη, οι οποίες εργάζονται στην ΠΕ Καβάλας, τονίζοντας ότι η σημερινή εκδήλωση μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας: ότι και οι πιο μεγάλες δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, θέληση και τόλμη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος εξήρε το έργο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας και του προέδρου του Σμαράγδου Κρεμμύδα, συνεχάρη τις αθλήτριες και τις βράβευσε, καθώς επίσης και την προπονήτριά τους κ. Αικατερίνη Δράκου, με ένα αντίγραφο ειδώλιου γυναικείας μορφής από την αρχαία Νεάπολη (Καβάλα) των ελληνιστικών χρόνων.

Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη της κας. Ευρυδίκης Κεφαλίδου, επίκουρης Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: “Ασθένεια, αναπηρία και δυσμορφία στην τέχνη της αρχαϊκής και κλασικής εποχής”, η οποία συνοδεύτηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και καθήλωσε το κοινό, καθώς παρουσίασε τις αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για την διαφορετικότητα στην αρχαία ζωή και τέχνη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κ. Κ. Αντωνιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Σ. Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ΑΜΘ, κ. Α. Ιωσηφίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, κ. Α. Γρανάς, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας (υπεύθυνος για την ποιότητα ζωής) κ. Ζ. Μπόνιας,  ο πρώην Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας, κ. Σμ. Κρεμμύδας κ.α.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...