Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στην Ξάνθη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως επικεφαλής εταίρος του διασυνοριακού προγράμματος ‘Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013’ «GIMMIE SHELTER-Κοινή στρατηγική κοινωνικής προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων» σε συνεργασία « Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Ξάνθης ‘Η ΣΤΗΡΙΞΗ’», στην προσπάθειά πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της εκμετάλλευσης και εμπορίας παιδιών, ενημερώνει το κοινό ότι άρχισε ήδη να λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στην οδό Χατζησταύρου 1 στη Ξάνθη.

Στα πλαίσια λειτουργίας του κέντρου περιλαμβάνονται δράσεις όπως η ενημέρωση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών, η ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, νομική υποστήριξη, υλική βοήθεια, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, μαθησιακή υποστήριξη, διασύνδεση με λοιπές υπηρεσίες και προγράμματα για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών, ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα, συμπληρωματικές υπηρεσίες προς τις οικογένειες/φροντιστές των παιδιών οι οποίες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να ενισχυθεί το υποστηρικτικό περιβάλλον του παιδιού και να ελαχιστοποιηθούν οι συνθήκες που ενισχύουν το καθεστώς της παιδικής εργασίας, της παραβατικότητας, της εκμετάλλευσης , της παραμέλησης.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στα πλαίσια δημοσιότητας του έργου και πληροφόρησης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης εκδήλωση μεταξύ των εταίρων του έργου « Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Ξάνθης ‘Η ΣΤΗΡΙΞΗ’» και της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ». Η παρουσίαση του έργου αλλά και των στόχων του έγινε με βιωματικό τρόπο, μέσω ενός κινητού σχολείου που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον. Τις δύο επόμενες μέρες έγινε συνάντηση των εταίρων με τοπικούς φορείς της πόλης καθώς και συλλόγους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς κτλ προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και εθελοντισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη των εργασιών του έργου από την ιστοσελίδα του έργου http://gimmieshelter.eu/ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/gimmiesheltereu?fref=ts.

Το έργο “GIMMIE SHELTER” χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις