Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Κωστής Σιμιτσής: Χρονιά – ορόσημο για την Περιφέρεια το 2020

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Χρονιά – ορόσημο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαρακτήρισε το 2020, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που θα υπάρξουν μέσα στη νέα χρονιά, για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ειδικά δε για την αξιοποίηση των λιμανιών που λειτουργούν σε αυτή.

Στο επίκεντρο η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, η εκτέλεση νέων έργων και η κατάρτιση του νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου 2019 – 2023

«Το 2020 είναι μια χρονιά – ορόσημο, στον βαθμό που ξεκίνησε πλέον πιο δυναμικά η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να ασχολείται με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, με την εκτέλεση νέων έργων, με τον σχεδιασμό των προοπτικών της ΠΑΜΘ, καθώς πρέπει να καταρτιστεί το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο 2019 – 2023 και παράλληλα ο σχεδιασμός του καινούργιου ΕΣΠΑ, που θα γίνει φυσικά με τη συνεργασία της Κυβέρνησης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Σιμιτσής.

Στόχος η μετατροπή της ΠΑΜΘ σε ενεργειακό κόμβο και η αξιοποίηση των πολλών τουριστικών της δυνατοτήτων

«Για εμάς είναι πρόκληση να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες, αλλά και τις ευκαιρίες που έρχονται στην περιοχή μας. Αφενός μεν με τη μετατροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ενεργειακό κόμβο, αφετέρου δε με την αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων που είναι πλέον πάρα πολλές», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κέντρο προσέλευσης τουριστικών σκαφών για την Ανατολική Μεσόγειο η Καβάλα!

«Σε σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι έχοντας κλείσει 100 χρόνια ζωής ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, έρχονται οι τεράστιες προοπτικές από νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’ «, αλλά και από την αξιοποίηση των παλιότερων λιμανιών. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος ότι η μετατροπή του λιμανιού της Καβάλας σε λιμάνι τουριστικών σκαφών κι όλα αυτά που έγιναν με τις πλωτές εξέδρες και όσα θα γίνουν στο μέλλον, ως απόρροια του σχεδιασμού που έχει αναπτυχθεί, θα μετατρέψουν την Καβάλα σ’ ένα κέντρο για την Ανατολική Μεσόγειο, όσον αφορά την προσέλευση των τουριστικών σκαφών», υπογράμμισε σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας.

«Η μεγάλη οικονομική κρίση έχει μείνει πίσω, όμως η οικονομία μας είναι ακόμη ευάλωτη και ευαίσθητη κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε…»

Στο ερώτημα για το αν τελικά αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας την οικονομική κρίση, ο Κωστής Σιμιτσής απάντησε: «Αυτό είναι γεγονός. Η μεγάλη οικονομική κρίση έχει μείνει πίσω, όμως η οικονομία μας είναι ακόμη ευάλωτη και ευαίσθητη κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οι διεθνείς παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν αρκετές εξελίξεις, αλλά εν πάση περιπτώσει η κατεύθυνση είναι θετική και οι τάσεις αισιοδοξίας που διαφάνηκαν τον τελευταίο καιρό πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθούν και στο άμεσο και στο προσεχές μέλλον».

Διαφημίσεις