Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Κωστής Σιμιτσής: Το Πάσχα η καταβολή της μη επιστρεπτέας επιδότησης

Ακολούθησε μας

Το πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας ΜΘ απασχολεί τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση τους καθώς καθυστερεί η αποπληρωμή τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής απέδωσε την καθυστέρηση στην Δεσμός ΑΕ που δεν έχει το ανάλογο προσωπικό για την αξιολόγηση των αιτήσεων.

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που απασχολεί και επιχειρήσεις αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες μια και το δικό μας το πρόγραμμα επεκτείνεται και αφορά πάρα πολλούς σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προγράμματα των άλλων Περιφερειών που κυρίως απευθύνονταν στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και πάντως σε επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που είχαν τζίρο πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Εδώ δεν έμπαινε ένα τέτοιο φίλτρο, ίσα – ίσα η απόφαση ήταν να επιχορηγηθούν, με λίγα λεφτά βέβαια, περισσότεροι επαγγελματίες. Και βεβαίως καταλαβαίνω και την αγωνία του κόσμου μια και έχει περάσει αρκετός καιρός.

Εμείς είχαμε κάνει και την εκτίμηση ότι εξαιτίας της απλότητας του προγράμματος και της μεγάλης διάχυσης του βεβαίως, θα μπορούσαμε να έχουμε δώσει τα χρήματα μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τώρα εγώ μιλώντας εντελώς ρεαλιστικά και ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον φορέα που εξετάζει τις αιτήσεις και μοιράζει τα χρήματα, στην αστική εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ δηλαδή, αυτή η λύση του προβλήματος μετατέθηκε για το Πάσχα.

Προσωπικά συνιστώ ψύχραιμα και ήρεμα λέω ότι τώρα πια μετά την πρόσληψη 50 νέων εξωτερικών συνεργατών που θα δουλέψουν με μπλοκάκι στον φορέα αυτό και θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις που έχουν περισσέψει, περίπου 15 χιλιάδες από τις 22 που κατατέθηκαν μέχρι τώρα, θα επιταχυνθεί πάρα πολύ η εξέταση των αιτήσεων και θα έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και για την πρώτη και για τη δεύτερη φάση!!!

Γιατί θυμίζω ότι οι αιτήσεις εξετάζονται μια φορά, διαπιστώνονται τα της πληρότητας του φακέλου και στην συνέχεια πρέπει όποιος έχει εγκριθεί στην πρώτη φάση να στείλει με ψηφιακό τρόπο πάντα αποδείξεις για δαπάνες. Αυτό πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον 1,5 μήνα που απομένει μέχρι το Πάσχα περίπου για τους μισούς από τους 23 χιλιάδες περίπου αιτούντες.

Πιστεύω ότι η προσέγγιση που κάνω είναι ρεαλιστική, γρήγορα θα τελειώσουν όλοι οι συνεργάτες τη δουλειά τους. Έχουν ήδη υπογράψει τις συμβάσεις τους οι περισσότεροι.

Η μοριοδότηση λοιπόν, ανέδειξε τους δέκα πρώτους και ήδη έμπειροι συνεργάτες που δεν χρειάζονται κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση θα μπουν κατευθείαν στη δουλειά αν δεν έχουν μπει ήδη κιόλας. Τα πράγματα θα πάνε πολύ γρήγορα και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι το Πάσχα. Εγώ ευχαριστώ τους επαγγελματίες για την υπομονή που έχουν δείξει και το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί ως Περιφέρεια το αναλαμβάνω εγώ και το έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης ότι όλοι έτσι και αλλιώς έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης. Σημασία έχει ότι από εδώ και πέρα με τα Επιμελητήρια πρέπει να συνεργαζόμαστε. Άλλωστε τείνουμε μια χείρα συνεργασίας με τα Επιμελητήρια μια και έρχεται το καινούριο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και άρα θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί πως θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και όχι να μαλώνουμε ποιος είναι αυτός που δίνει τα λεφτά στους επαγγελματίες, λεφτά που δικαιούνται έτσι και αλλιώς. Δεν είναι το σημαντικό να φαίνεται ότι τα δίνω εγώ ή ο Τοψίδης ή ο Δέμπας (περαστικά μάλιστα με την ευκαιρία στον κ. Δέμπα)… το σημαντικό είναι να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στην κρισιμότητα της εποχής αυτής, της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης αλλά και των μεγάλων ευκαιριών που έρχονται με αυτά τα μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που προανέφερα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα