Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας η ανάπτυξη της Καβάλας και στο yachting

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την ικανοποίησή του για την πορεία εκτέλεσης των έργων της θωράκισης του προσήνεμου μόλου, καθώς και της εγκατάστασης των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, εξέφρασε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την κατασκευή του έργου της θωράκισης του προσήνεμου μόλου κι εκείνο που θα μείνει είναι η συμπλήρωση των πετρών που συνεχίζεται και αυτή. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς να μπορέσουμε να έχουμε ένα λιμάνι, το οποίο παρά τις δυσκολίες, θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο που θα είναι ο αναμενόμενος, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά τα capital controls και τις δυσκολίες πληρωμής. Είναι ένας δύσκολος στόχος που σιγά – σιγά τον πετυχαίνουμε», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα συνεχίσει να επενδύει στο «Απόστολος Παύλος»

Παράλληλα, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος υπογράμμισε με έμφαση ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεχίσει να επενδύει στο «Απόστολος Παύλος», με στόχο αυτό να μπορεί να συγκεντρώνει ακόμη μεγαλύτερη κίνηση.

«Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ένα λιμάνι με πολύ μεγαλύτερο προσήνεμο μόλο, το οποίο έχει μια θωράκιση που έχει ενισχυθεί πολύ περισσότερο. Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο λιμάνι της Καβάλας και όταν θα ανακοινωθούν οι προτάσεις του νέου Π.Ε.Π., θα προσπαθήσουμε, έστω και οριακά, στα θέματα της επιλεξιμότητας να μπορέσουμε να βάλουμε κι άλλα έργα που θα αφορούν τον εξωραϊσμό, την λειτουργικότητα, αλλά και νέα λιμενικά έργα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε το λιμάνι μας να μπορεί να συγκεντρώνει ακόμη μεγαλύτερη κίνηση», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στόχος της διοίκησης της περιφέρειας η ανάπτυξη της Καβάλας και στο yachting

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εξέφρασε την επιθυμία του να υπήρχε η αντίστοιχη εξέλιξη με αυτήν του «Απόστολος Παύλος» και στο «Φίλιππος Β΄», ενώ ανέφερε ότι μικρότερα λιμενικά έργα, όπως στην Ποταμιά και στο αλιευτικό καταφύγιο στην Κάριανη, το οποίο μέσα στο Δεκέμβριο θα τελειώσει, καταδεικνύουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η περιφέρεια, η οποία, όπως τόνισε σχετικά, πετυχαίνει.

Ερωτηθείς τέλος σε σχέση με το έργο των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος απάντησε: «Και οι πλωτές εξέδρες έχουν φτάσει να τοποθετούνται, ενώ λείπει ένα εξάρτημα, το οποίο είναι εισαγόμενο. Όμως το χρονοδιάγραμμα που έχουμε είναι να τελειώσουμε την περιοχή Α πριν τα Χριστούγεννα και να έχουμε ένα κομμάτι κατασκευασμένο στην περιοχή Β. Στόχος του περιφερειάρχη και δικός μου είναι να μπορέσουμε την Καβάλα, όπου υπάρχουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές, η έλευση των κρουαζιερόπλοιων κι άλλες ναυτικές δραστηριότητες, να την αναπτύξουμε και στο θέμα του yachting παρά το ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι ένας στόχος που τον δρομολογούμε και πιστεύουμε ότι μετά από λίγα χρόνια θα δούμε πολλά κατάρτια να στολίζουν την πόλη της Καβάλας».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις