Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Στη τελική φάση οι πλωτές εξέδρες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ολοκληρωμένο σε ποσοστό 80% περίπου, θα είναι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, το έργο που αφορά την εγκατάσταση πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Αυτό δήλωσε στον «Ενήμερο» ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, που έγινε στην Κομοτηνή.

Παράταση στην ανάδοχο εταιρεία μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιωσηφίδη, η οικονομική επιτροπή Α.Μ.Θ. ενέκρινε, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αίτημα της αναδόχου εταιρείας για παράταση του έργου των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας.

«Η παράταση δόθηκε ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα της υπηρεσίας μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, όποτε και ένα μεγάλο τμήμα του έργου, που ίσως ξεπερνά ακόμη και το 80% να έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Καβάλα, που θα αλλάξει άρδην την εικόνα της πόλης και θα της δώσει μια τουριστική ώθηση. Λόγω των capital controls κι επειδή η ανάδοχος εταιρεία εισάγει τα προϊόντα της από το εξωτερικό υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις και για αυτό ζήτησε την παράταση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60% περίπου.

Η οικονομική επιτροπή σέβεται και το τελευταίο ευρώ του πολίτη

Ερωτηθείς σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες με τα οικονομικά τους, ο κ. Ιωσηφίδης απάντησε: «Γενικά τα οικονομικά μας είναι πολύ δύσκολα και το κλίμα είναι βεβαρημένο. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να ικανοποιούμε τα αιτήματα της κοινωνίας, αλλά και να καλύπτουμε τις ανάγκες των υπηρεσιών μας. Γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το κόστος σε δύσκολες εποχές με απαιτήσεις από τους πολίτες και τις υπηρεσίες. Η οικονομική επιτροπή με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, σέβεται και το τελευταίο ευρώ του πολίτη, ελέγχει εξονυχιστικά όλες τις δαπάνες και νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις