Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Θ. Μαρκόπουλος: Κατώτερος του αναμενόμενου ο απολογισμός της Περιφέρειας ΑΜΘ

"Στην Π.Ε. Καβάλας δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο, εκτός χρονοδιαγράμματος η μη επιστρεπτέα ενίσχυση''

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ολομέτωπη επίθεση στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξαπέλυσε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο”, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης ”Περιφερειακή Σύνθεση” και τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Με αφορμή τον πρόσφατο απολογισμό της διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για μια διοίκηση που είναι μακριά από την πραγματικότητα και τους πολίτες της Περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε τον απολογισμό πολύ κατώτερο του αναμενόμενου.

”Το ζήτημα είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε στο μισό της θητείας της παρούσας διοίκησης, έχει άλλη μισή θητεία και καταλαβαίνει κανείς πόσα δεινά μπορεί να προκαλέσει…”

”Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει δυστυχώς μια διοίκηση που είναι μακριά από την πραγματικότητα και τους πολίτες. Δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι η αγωνία των πολιτών και γι’ αυτό δεν ξέρω αν είναι σε θέση να πετύχει κάτι από εδώ και πέρα. Εκείνο που βλέπω είναι ότι μπροστά μας έχουμε μια περίοδο, στην οποία θα έπρεπε να έχει πετύχει αποτελέσματα σε μια σειρά τομέων. Δεν το έχει κάνει, αλλά κυρίως δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι αυτά τα θέματα. Το ζήτημα είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε στο μισό της θητείας της παρούσας διοίκησης, έχει άλλη μισή θητεία και καταλαβαίνει κανείς πόσα δεινά μπορεί να προκαλέσει με την αφερεγγυότητα που παρουσιάζει, την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας και με την ενασχόλησή της με δημόσιες σχέσεις και περιττές φωτογραφίες. Δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες για παράδειγμα το όραμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να είναι το να εκτυπώσει σημειωματάριο με το λογότυπό της. Δυστυχώς, ο πολίτης δεν έχει τίποτα να περιμένει”, υπογράμμισε με έμφαση στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

”Δυστυχώς ο απολογισμός της διοίκησης ήταν πολύ κάτω του αναμενόμενου – Αυτή η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική – Αν ψάξουμε για την Π.Ε. Καβάλας και τι έργα έχουν υλοποιηθεί μέσα στο 2020, η απάντηση είναι ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένα”

Αναφορικά με τον ίδιο τον απολογισμό που παρουσίασε πρόσφατα η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης επισήμανε: ”Δυστυχώς ο απολογισμός της διοίκησης ήταν πολύ κάτω του αναμενόμενου. Είδαμε ένα κείμενο να έρχεται σε μια συνεδρίαση και να προβάλλονται κάποιες υπηρεσιακές δουλειές. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Δεν είδαμε τι γίνεται στο μεταναστευτικό, τι γίνεται με το Π.Ε.Π., αλλά και με το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων (μη επιστρεπτέα) που έχει να κάνει με την πανδημία και το τι έχουν περάσει οι επαγγελματίες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο λίγες γραμμές για το φυσικό αέριο που δεν λένε τίποτα και το τραγικότερο είναι ότι αν ψάξουμε για την Π.Ε. Καβάλας και τι έργα έχουν υλοποιηθεί μέσα στο 2020, η απάντηση είναι ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένα. Συμπτωματικά τέλειωσε ένα έργο που το είχα αφήσει ως αντιπεριφερειάρχης στο 80%. Αυτή η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική ή αλλιώς είναι πολύ κάτω του αναμενόμενου, όπως προανέφερα”.

”Στην Περιφέρεια μας δεν στηρίζονται καθόλου οι επαγγελματίες. Η εκτίμηση της διοίκησης ήταν ότι θα είχε δώσει τα χρήματα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης πριν από τα Χριστούγεννα. Είμαστε στον Φεβρουάριο πλέον και χρήματα δεν αναμένεται να δοθούν ακόμη…”

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη στήριξη που θα έπρεπε να λάβουν οι επαγγελματίες στην Π.Α.Μ.Θ. και σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε: ”Στην Περιφέρεια μας δεν στηρίζονται καθόλου οι επαγγελματίες. Η εκτίμηση της διοίκησης ήταν ότι θα είχε δώσει τα χρήματα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης πριν από τα Χριστούγεννα. Είμαστε στον Φεβρουάριο πλέον και χρήματα δεν αναμένεται να δοθούν ακόμη. Δυστυχώς, οι προτάσεις για να αποκτήσει κάποια ευελιξία το πρόγραμμα δεν εισακούστηκαν κι εκείνο που βλέπουμε είναι να περνά ο καιρός και να μην υπάρχει προοπτική οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν χρήματα. Είναι σε τραγική κατάσταση γιατί εξαρχής έμειναν εκτός επιχειρήσεις εποχικές. Είναι σαν να ήθελαν να τιμωρήσουν την Καβάλα και την Θάσο όπου και βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις. Εκτός από αυτό όμως όσο περνά ο καιρός διαπιστώνουμε ότι οι συνοριακές συνδέσεις, από τις οποίες περιμένουμε να έρθουν τουρίστες και δη υγιείς άνθρωποι, θα έπρεπε να έχουν αποκτήσει κάποιες υποδομές. Πέρασε ένας χειμώνας και δεν έκανε τίποτα η διοίκηση σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα”.

”Για να διεκδικήσει η Περιφέρεια πρέπει να έχει κύρος κι αυτό δεν το έχει…”

”Για να μπορέσει να λειτουργήσει μια διοίκηση πρέπει να μπορεί να διεκδικεί και να πιέζει. Δεν μπορεί να αναφέρεται στο ότι ασχολείται με τη συντήρηση των δρόμων ή τη αλλαγή λαμπτήρων και τον αυτονόητο καθαρισμό ρεμάτων. Αυτά είναι πράγματα που προκαλούν αν μη τι άλλο τον γέλωτα. Δυστυχώς όμως για να διεκδικήσει η Περιφέρεια πρέπει να έχει κύρος κι αυτό δεν το έχει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνεδρίαση για τον απολογισμό κλήθηκαν βουλευτές, κόμματα, Επιμελητήρια, Δήμοι, αλλά δεν παρέστη ούτε ένας (διαδικτυακά) για να πει δυο κουβέντες. Αυτό καταδεικνύει ότι το κύρος της διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι πολύ κάτω του αναμενόμενου”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο”, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

spot_img

Διαφημίσεις