Με ικανοποίηση απέρχεται ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος μετά από 5 χρόνια. Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία των 5 ετών.
Όπως δήλωσε «το θέμα δεν είναι αν αφήνουμε μια πετυχημένη θητεία για να χαρακτηριστούμε εμείς, το θέμα είναι αν μπορέσαμε να προσφέρουμε όσο περισσότερο γίνεται στην περιοχή μας και στους συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι δεδομένων των συνθηκών, των capital controls, του Ν 4416, όλων των ευκαιριών που προέκυψαν, αλλά και των σαμποτάζ που είχαμε πολλές φορές, ότι μπορέσαμε και πετύχαμε αρκετά πράγματα για τα οποία είναι περήφανος. Από ‘κει και πέρα, η ζωή δεν σταματάει εδώ. Ο Νομός Καβάλας και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και η Θάσος έχουν διαρκώς δικές τους ανάγκες. Έχουν διαρκώς να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκλήσεις. Ως εκ τούτου πρέπει κάθε φορά να βάζουμε στόχους και κάθε φορά να προσπαθούμε να τους ξεπεράσουμε».
«Βλέπουμε ένα μαγείρεμα στο ποιος θα είναι Αντιπεριφερειάρχης»
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Κωστής Σιμιτσής θα γίνει χωρικός Αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, είπε ότι «οι χθεσινές εφημερίδες έλεγαν σήμερα, οι σημερινές λένε ότι ενδεχομένως υπάρχουν εμπλοκές. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα κάνω μία δήλωση όταν θα προκύψει το αποτέλεσμα επίσημα. Όταν θα δηλωθεί, κάτι που έπρεπε να γίνει, ποιος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Δράμας κ.ο.κ.
Αντί σχολίου ας κάνουμε μία ιστορική αναδρομή. Το 2010 όταν ξεκίνησε ο θεσμός της περιφέρειας, ήμουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον μακαρίτη Γιώργο Παυλίδη. Κερδίσαμε στο νομό Καβάλας με μία καλή διαφορά. Εξελέγη, όμως, η παράταξη του κ. Γιαννακίδη η οποία ήταν πολιτικά αναντίστοιχη με τη βούληση των πολιτών της Καβάλας γιατί ήταν μειοψηφία. Το 2014 αυτό το πρόβλημα της αναντιστοιχίας επιβεβαιώθηκε ακόμη περισσότερο, γιατί οι πολίτες μας έδωσαν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό και γίναμε διοίκηση.
Τώρα διαφάνηκε ο κίνδυνος να προκύψει πάλι μία διοίκηση σαρωτικά αναντίστοιχη με τη βούληση των πολιτών της Καβάλας. Το 2010 ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου ενώ τώρα είναι αποτέλεσμα μίας συναλλαγής ή μεθόδευσης διαπαραταξιακής. Να το δούμε, όμως, να επιβεβαιωθεί και θα δούμε τι θα κάνουμε. Το συμπέρασμα στο οποίο ήθελα να καταλήξω είναι ότι όπως το 2014 καταφέραμε και κερδίσαμε πανηγυρικά, έτσι πιστεύω ότι το 2019 αν μας προκύψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στις επόμενες εκλογές θα έχουμε πετύχει όχι 62 αλλά 82%.
Είναι σημαντικό όταν κάποιος ασχολείται με τα κοινά για πολλά χρόνια, πρώτον να νοιώθει εντάξει με τον εαυτό του. Δεύτερον, να νοιώθει εντάξει με τον κόσμο. Και τρίτον, να μην προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από προσχήματα και τακτικισμούς. Αυτήν τη στιγμή η παράταξη με την οποία κατέβηκα εγώ στις εκλογές ηττήθηκε συνολικά στην περιφέρεια κατά 0,72%. Ξέρουμε το ρόλο μας. Θα περιμέναμε, βέβαια, να υπήρχε μία συζήτηση, ασχέτως ποιος θα κατέχει τις θέσεις, όσον αφορά το πού θα πάμε, ποιοι είναι οι στόχοι, οι επιδιώξεις κλπ. Αυτό δεν υπήρχε. Αντιθέτως, εκείνο που βλέπουμε είναι ένα «μαγείρεμα» στο ποιος θα είναι Αντιπεριφερειάρχης κλπ. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι πρώτον ατελέσφορη, δεύτερον δεν συνεισφέρει στην περιοχή μας. Εδώ κρινόμαστε όλοι και αυτοί που κάνουν αλλότριες επιλογές και αυτοί που στηρίζουν αλλότριες επιλογές. Πεδίο δόξης λαμπρό για όλους».