«Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. – Α.Ε.»: Στόχος η χρησιμοποίηση εργαλείων της Ε.Ε. για την χρηματοδότηση τοπικών επιχειρήσεων

Ημέρα:

Αποφασισμένη να συνεχίσει να αναδεικνύει θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι η αναπτυξιακή εταιρεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. – Α.Ε.».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. – Α.Ε.» και περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Γάκης, η επιτυχημένη ημερίδα “Business Day” – «Επιχειρείν στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον», που έγινε την Δευτέρα στην Καβάλα, θα αποτελέσει «οδηγό» για τα επόμενα βήματα της εταιρείας, που στόχο έχουν την διαρκή ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, ώστε με την σειρά τους να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία μέχρι σήμερα, δυστυχώς, αγνοούν.

Στόχος η χρησιμοποίηση εργαλείων της Ε.Ε. για την χρηματοδότηση τοπικών επιχειρήσεων

«Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Δευτέρα, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την προώθηση της απασχόλησης μέσα από το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, μας έκανε γνωστά εργαλεία, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να αναπτυχθούμε ως χώρα στον εμπορικό και επιχειρηματικό τομέα, αλλά και να μειώσουμε την ανεργία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η «Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. – Α.Ε.» θα πραγματοποιήσει ημερίδες με παρόμοιο αντικείμενο και στο μέλλον, ενώ σκοπεύουμε, στο πλαίσιο των γνωριμιών μας με ανθρώπους από τις Βρυξέλες και την Κομισιόν, να κάνουμε επαφές για να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία, τα οποία διαθέτει η Ε.Ε. για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων», επισήμανε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Γάκης.

Ούτε μια ελληνική επιχείρηση δεν χρηματοδοτήθηκε από το τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ. – Α.Ε.», στην διάρκεια της προχθεσινής ημερίδας, έγινε γνωστό πως ούτε μια ελληνική επιχείρηση δεν χρηματοδοτήθηκε ακόμη από το τρέχον πρόγραμμα της Ε.Ε. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο είναι ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ!

«Δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις από ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση, ίσως επειδή δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για αυτά τα θέματα κι αυτό είναι κάτι δυσάρεστο. Παράλληλα, στην επιτυχημένη ημερίδα της Δευτέρας δόθηκε έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μια μορφή επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο εξωτερικό, που το επόμενο διάστημα θα δημιουργήσει στην Ε.Ε. περί τις 900.000 νέες θέσεις εργασίας. Δυστυχώς και σε αυτό το επίπεδο είμαστε αρκετά πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι ελάχιστες οι ελληνικές εταιρείες, περίπου τέσσερις, που έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο εξωτερικό. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε επαφές για να βρούμε κονδύλια από την Ε.Ε., ώστε να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις της περιοχής μας», δήλωσε καταληκτικά ο Χρήστος Γάκης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...