Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025

Απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.«Πρόκειται για μια υποχρεωτική συνεδρίαση, η οποία γίνεται μια φορά το χρόνο και αφορά τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης για την προηγούμενη χρονιά. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική συνεδρίαση, όπου ο περιφερειάρχης θα ενημερώσει το σώμα για τα πεπραγμένα. Θα γίνει πιστεύω μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, θα τεθούν ερωτήματα και προβληματισμοί και θα δοθούν απαντήσεις για κάθε υπηρεσία και έργο που σχεδιάστηκε το 2016, μια δύσκολη χρονιά», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης.

Οι δράσεις των δασαρχείων και των λιμεναρχείων της Π.Α.Μ.Θ. θα απασχολήσουν την πρώτη τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Νωρίτερα, στις 25 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ., η οποία αφορά τις δράσεις των δασαρχείων, όλων των περιφερειακών ενοτήτων.

«Με τις καταστροφές που είχαμε στη Θάσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο προγραμματισμός που πρέπει να υπάρξει και από τα δασαρχεία αλλά και από την περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια, κυρίως για τον δασικό πλούτο της περιφέρειας μας. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν επίσης και ζητήματα που αφορούν τα λιμεναρχεία της Π.Α.Μ.Θ., θέματα λοιπόν που άπτονται του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της περιφέρειας μας», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ.

Το Ε.Σ.Π.Α. είναι εδώ και… περιμένει

Τέλος, σε σχέση με το 2017 και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα χρονιά για την περιφέρεια, ο Κώστας Αντωνιάδης, δήλωσε: «Είναι η χρονιά στην οποία θα αρχίσουν σιγά – σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά οι μελέτες και οι προσκλήσεις για το Ε.Σ.Π.Α. Περιμένουμε προσκλήσεις από τους αρμόδιους δικαιούχους και τους δήμους. Υπάρχουν χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α., τα οποία περιμένουν τις ανάλογες μελέτες. Υπάρχει να θυμίσω η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Πολιτισμού με 55 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διατεθούν για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. και περιμένουμε από δήμους και επιμελητήρια να υποβάλουν προτάσεις. Καλό είναι καμιά φορά να μην κάνουμε κριτική και να λέμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ή δεν υπάρχει η περιφέρεια, αλλά να δούμε κι εμείς πόσο έτοιμοι είμαστε για να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα. Περιμένουμε τους δικαιούχους να τα εκμεταλλευτούν για να αναδείξουμε σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Π.Α.Μ.Θ. όπως για παράδειγμα τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Συνελήφθησαν τρεις «εισπράκτορες» σπείρας απατεώνων

Εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης εκ των οποίων δύο...

«Θέατρο Πορεία»: «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή Ο Δημήτρης Τάρλοου καταθέτει την...

Ο Ερντογάν βλέπει τους Κούρδους σαν σανίδα του

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O Eρντογάν, μετά την συντριπτική ήττα...

ΠΟΦΕΕ: Επιτακτική ανάγκη μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) εκδόθηκε...

Η τουριστική κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη

Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, χαμηλοί οι τζίρο στην εστίαση «Η...

Σε γεννήτρια παραλιακής επιχείρησης οφείλεται η φωτιά στο Γλυκάδι της Θάσου;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια της φωτιάς η...

Την αδειοδότησή του αναμένει το νέο κυνοκομείο του δήμου Καβάλας

Την αδειοδότησή του από τους αρμόδιους φορείς για να...