Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Φουλάρετε έγκαιρα με πετρέλαιο θέρμανσης

Άγνωστο τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης, αλλά και με τις τιμές των καυσίμων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Να γεμίσουν με την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης τις δεξαμενές τους, καλεί τους καταναλωτές ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Εμείς έχουμε να συστήσουμε στους καταναλωτές, όσοι φυσικά μπορούν κι έχουν τη δυνατότητα, να αποταμιεύσουν χρήματα και στην πρώτη ευκαιρία να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Έτσι κι αλλιώς όποιος χρησιμοποιήσει πετρέλαιο, ένα γέμισμα για όλο τον χρόνο θα το κάνει. Καλό είναι, μετά τα έξοδα της σχολικής περιόδου, να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Μην το αφήσουν σιγά – σιγά κι αργότερα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί», τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Μεταξάς.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από την κυβέρνηση τι θα ισχύσει με το επίδομα θέρμανσης

Σχετικά με το αν γνωρίζει τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς σημείωσε: «Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει, όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου και δυστυχώς η κυβέρνηση, όπως συνηθίζει, δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι θα καταργηθεί τελείως, υπάρχουν κάποιες άλλες ότι θα μείνει ένα σταθερό ποσό διάθεσης, αλλά θα γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια, με αποτέλεσμα να το λάβουν οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Τίποτα όμως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη κι είναι καλό οι καταναλωτές να μην πανικοβάλλονται, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Μεταξύ 80 και 90 λεπτών το λίτρο η τιμή του θέρμανσης αν σήμερα άρχιζε η διάθεση του

«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, είτε πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας, είτε για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Όταν δεν βγαίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα, για να εξοικονομήσουν αυτά που θέλουν καταφεύγουν στην εύκολη λύση που δεν είναι άλλη από την περικοπή επιδομάτων. Εκεί οφείλεται το ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με το επίδομα για να ξέρει κι ο καταναλωτής πως θα κινηθεί», ανέφερε συμπληρωματικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αν σήμερα άρχιζε η διάθεση του θα κυμαινόταν μεταξύ 80 και 90 λεπτών το λίτρο.

«Βέβαια δεν ξέρουμε τα όσα παγκοσμίως συμβαίνουν πόσο θα επηρεάσουν την τιμή του. Και μια ανακοίνωση ακόμη επηρεάζει την άνοδο των τιμών», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Μεταξάς.

Διαφημίσεις