Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Η χειρότερη χρονιά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Φόβους για λουκέτα σε πρατήρια καυσίμων μέσα στο 2018 εκφράζει ο Μιχάλης Μεταξάς

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η χειρότερη χρονιά, όσον αφορά την κίνηση που καταγράφηκε στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ήταν η φετινή, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Μεταξάς.

Ο ήπιος χειμώνας, η πολύ υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και γενικότερα η άσχημη οικονομική κατάσταση των καταναλωτών, συνετέλεσαν, ώστε ο χειμώνας 2017 – 2018, να είναι ένας από τους χειρότερους για τους τζίρους των βενζινοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Σε ποσοστό 30% πιο κάτω από πέρυσι η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Π.Ε. Καβάλας

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Μεταξάς η πτώση στην κίνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει το 30% σε σχέση με πέρυσι, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται η πτώση που έχει καταγραφεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Το ότι δεν είχαμε έντονο χειμώνα, σε συνδυασμό με την ανέχεια του κόσμου και τη μεγάλη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που ξεπέρασε το ένα ευρώ το λίτρο, όπως είχαμε προβλέψει άλλωστε γι’ αυτό, συντέλεσαν στο να είναι η χειρότερη χρονιά για το πετρέλαιο θέρμανσης στην περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Μόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων και στον χιονιά του Φεβρουαρίου υπήρξε μεγάλη ζήτηση

Η όποια κίνηση υπήρξε στη διάρκεια του φετινού χειμώνα αφορούσε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και τις ημέρες του χιονιά που έπληξε την περιοχή μας προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Η κατάρρευση στη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει από την αρχή της χρονιάς και ειδικά τις τελευταίες ημέρες που άλλαξε ο καιρός και φρέναραν οι όποιες παραγγελίες υπήρχαν. Γενικά υπάρχει μια πτώση στο επάγγελμά μας, όχι μόνο στη θέρμανση, αλλά και στα άλλα καύσιμα. Όχι βέβαια στο 30%, αλλά πάμε χειρότερα από πέρυσι σε όλα τα καύσιμα. Οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς, ήταν πιο τσιμπημένες πριν δυο εβδομάδες, τώρα έχουν πέσει λίγο», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Φόβους για λουκέτα σε πρατήρια καυσίμων μέσα στο 2018 εκφράζει ο Μιχάλης Μεταξάς

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έχει υπάρξει κάποιο πεδίο συνεννόησης με την κυβέρνηση, αλλά και για το αν «βλέπει» λουκέτα πρατηρίων υγρών καυσίμων μέσα στο 2018 στην περιοχή μας, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε με κυβερνητικούς παράγοντες, παρά τις εκκλήσεις μας, ώστε να συζητήσουμε για την επίλυση βασικών προβλημάτων του κλάδου.

Όσον αφορά τα πρατήρια στην Π.Ε. Καβάλας, κυριολεκτικά κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια. Ό,τι «λίπος» υπήρχε είχε φαγωθεί και πολύ φοβάμαι ότι μέσα στο 2018 θα δούμε και νέα λουκέτα σε πρατήρια».

Διαφημίσεις