Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης με… το σταγονόμετρο

Δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα κι ακόμη δεν έχει «ανοίξει» η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης!

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Μειωμένη σε ποσοστό 30%, σε σχέση με πέρυσι, είναι η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Μιχάλης Μεταξάς.

«Η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένη φέτος, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, περίπου κατά 30%, ένα ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο. Η τιμή του κατά μέσο όρο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, κυμαίνεται στο ένα ευρώ το λίτρο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς.

300 με 400 λίτρα βάζουν κατά μέσο όρο στις δεξαμενές τους οι Καβαλιώτες

«Οι παραγγελίες είναι, ως επί το πλείστον, για μικροποσότητες. Περίπου 300 με 400 λίτρα κατά μέσο όρο βάζουν στις δεξαμενές τους οι συμπολίτες μας. Οι καταναλωτές βάζουν ποσότητες ίσα – ίσα για να ζεσταθούν, μέχρι να πληρωθούν ξανά και να βάλουν και πάλι. Η πίστωση από τα πρατήριά μας είναι μηδενική, λόγω του ότι χρηματοδοτικά και από τις εταιρείες, αλλά και από τις τράπεζες, οι στρόφιγγες έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα η αγορά των καυσίμων να είναι κυριολεκτικά πνιγμένη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας.

Όσοι μπορούν να βάλουν πετρέλαιο να το κάνουν από τώρα, γιατί η τιμή θα αυξηθεί κι άλλο το επόμενο διάστημα

«Καλό είναι οι καταναλωτές που έχουν στο μυαλό τους να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης κι έχουν χρήματα, να το κάνουν και να μην περιμένουν πτώση στην τιμή, γιατί μόνο αύξηση μπορεί να έχει από εδώ και πέρα. Μην αργούν να παραγγείλουν, γιατί δεν θα κερδίσουν τίποτα περιμένοντας. Γενικότερα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια μικρή αύξηση στην κατανάλωση, αλλά αυτή είναι πολύ μικρότερη από πέρυσι», σημείωσε σχετικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Πρωτάκουστο: Δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα κι ακόμη δεν έχει «ανοίξει» η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης!

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον καταναλωτή στο να βάλει πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας του ψαλιδίσματος του επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Το θέμα δεν είναι το επίδομα. Ας μη ξεχνάμε ότι δίνεται δυο φορές τον χρόνο. Είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που στοιχίζει το πετρέλαιο. Οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα με όλη αυτή τη φορολογία είναι και ακριβό το πετρέλαιο, οπότε το επίδομα δεν θα κάνει τον κόσμο να αγοράσει πετρέλαιο, χώρια ότι μέχρι στιγμής δεν έχει «ανοίξει» ακόμη η πλατφόρμα για το επίδομα. Αυτό είναι πρωτάκουστο. Δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα, κάτι που δεν υπήρχε καν στο τραπέζι, ενώ το επίδομα θέρμανσης που έπρεπε να είναι ανοιχτό από 15 Οκτωβρίου, για να ξέρει ο κάθε καταναλωτής αν δικαιούται ή όχι, δεν έχει συμβεί. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο μ’ αυτό το μπάχαλο που υπάρχει».

Διαφημίσεις