Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Συνταξιούχοι: Αιτία πολέμου το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

spot_img

Ακολούθησε μας

Αιτία πολέμου, χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του σωματείου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/2) στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης». 

«Το βασικότερο από όλα ήταν η συνέλευση αυτή να μην έχει ένα τυπικό χαρακτήρα, αλλά να συζητήσουμε με τον κόσμο, να ακούσουμε τον προβληματισμό του και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αυτά που κάναμε τον περασμένο χρόνο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

«Αν δει κανείς τι θα συμβεί με το νέο ασφαλιστικό θα του σηκωθεί η τρίχα!»

«Πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος και να μην περιορίζεται στα κανάλια, τα οποία λένε ότι έχουμε γεμίσει όλοι με λεφτά. Η πραγματικότητα είναι τελείως αντίθετη. Το νομοσχέδιο που παρουσίασε για διαβούλευση η κυβέρνηση στις 7/2, το φέρνουν στη Βουλή στις 18/2. Αν δει κανείς τι θα συμβεί με το νέο ασφαλιστικό θα του σηκωθεί η τρίχα! Το λέμε αυτό όχι επειδή είναι η σημερινή κυβέρνηση τα λέγαμε και με την προηγούμενη. Αυτή η κυβέρνηση έλεγε ότι θα καταργούσε τον «νόμο Κατρούγκαλου», όμως έχει κατοχυρωθεί αυτός ο νόμος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Πέτρος Ταχματζίδης.

«Είναι αιτία πολέμου για εμάς η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου και θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξεσηκωθεί…»

«Αυτός που έχει μέχρι 9.000 ένσημα δεν θα πάρει ούτε δεκάρα αύξηση. Για να πάρουμε κανένα ψίχουλο θα πρέπει να πάμε μετά το 2022, αλλά πρέπει να έχεις 35 ή 42 χρόνια δουλειά. Είναι αιτία πολέμου για εμάς η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου και θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξεσηκωθεί. Στη Γαλλία που θέλουν να ανεβάσουν τα όρια ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κι εδώ ο Έλληνας έχει περιοριστεί στην τηλεόραση βλέποντας τους εργατολόγους που πρώτα έλεγαν ότι όλοι θα πάρουν αύξηση και τώρα τα μασάνε», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ στην Καβάλα.

«Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να βγούμε στους δρόμους»

«Το κράτος δεν εγγυάται τίποτα περισσότερο από την εθνική σύνταξη. Τώρα που υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και θα μπορούσε να πάρει ανάσα ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος πάμε στο χειρότερο. Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να βγούμε στους δρόμους», σημείωσε σχετικά ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης κατατέθηκε πρόταση για κινητοποίησεις, ώστε την ερχόμενη Τρίτη (18/2) να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη για να πάρει το μήνυμα της αντίδρασης των συνταξιούχων η κυβέρνηση.

«Προσπαθούμε με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να αφυπνίσουμε τόσο κόσμο, ώστε να πάρει μπροστά το κίνημα και να πάει ένα βήμα παραπέρα», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Ταχματζίδης.

Τα θέματα της συνέλευσης περιελάμβαναν απολογισμό δράσης και οικονομικό απολογισμό για το 2019, καθώς και προγραμματισμό δράσης για το 2020. Μετά τη συνέλευση ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα