Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Νίκος Μπαλατσούκας: Ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα δάση δεν έχει περάσει

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την προσοχή όλων των πολιτών, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η φετινή αντιπυρική περίοδος, εφιστά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος, Νίκος Μπαλατσούκας.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, υπογραμμίζει ότι μέχρι και σήμερα όσα περιστατικά δασικών πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, γεγονός που γεμίζει με ικανοποίηση την υπηρεσία του, τους τοπικούς φορείς και φυσικά τους πολίτες.

«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε μέχρι να λήξει η αντιπυρική περίοδος στο τέλος Οκτωβρίου και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε διαρκή επιφυλακή όλοι μας…»

«Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά ως υπηρεσία, καθώς όλοι οι συνάδελφοι, σε όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Είχαμε κάποια συμβάντα, τα οποία θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε επικίνδυνα για την περιοχή μας, όμως τα προλάβαμε εν τη γενέσει τους. Για παράδειγμα λόγω των κεραυνών είχαμε αρκετά συμβάντα στο νησί της Θάσου, όμως κι εκεί η επέμβασή μας ήταν άμεση και δεν δόθηκε έκταση σε κανένα από αυτά. Είναι πολύ θετικό το ότι μέχρι στιγμής έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε μέχρι να λήξει η αντιπυρική περίοδος στο τέλος Οκτωβρίου και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε διαρκή επιφυλακή όλοι μας. Πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα το επόμενο διάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε», ο Νίκος Μπαλατσούκας.

Σε ακόμη καλύτερη κατάσταση το δασικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας

Όσον αφορά το δασικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σύμφωνα πάντα με τον διοικητή της Π.Υ. Καβάλας, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σαφώς ακόμη περισσότερο, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και σε αυτό, όπως επισημαίνει σχετικά ο κ. Μπαλατσούκας διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια, καθώς έγινε καθαρισμός και διαπλάτυνση των δρόμων, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων σημαντικά.

Τεράστια η βοήθεια των εθελοντών δασοπυροσβεστών!

Σε σχέση με τη συνεργασία που υπάρχει με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, σημειώνει: «Η συνεργασία με τους εθελοντές είναι πολύ σημαντική. Αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς. Είναι μερίδα του εαυτού μας θα έλεγα, είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μας υπό την καθοδήγησή μας και η βοήθειά τους είναι τεράστια».

Στο 2, κατά μέσο όρο, ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Π.Ε. Καβάλας το φετινό καλοκαίρι

Αναφορικά με το ποιος ήταν στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Μπαλατσούκας υπογραμμίζει: «Ανάλογα με τους δείκτες επικινδυνότητας αυξάνουμε ή κινητοποιούμε τις δυνάμεις μας σε κάποια καίρια σημεία, όπως παράδειγμα στη Θάσο και στα ορεινά της Καβάλας. Πάντα είμαστε σε επαγρύπνηση. Συνήθως και κατά μέσο όρο ο δείκτης επικινδυνότητας στην Καβάλα είναι στο 2. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε κι ότι είμαστε εντάξει. Ακόμη και με δείκτη στο 2 μπορεί να εκδηλωθούν συμβάντα που αν δεν τα προσέξουμε μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλα και να μας προκαλέσουν προβλήματα».

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αν προλάβουμε τη φωτιά εν τη γενέσει της, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα…»

Τέλος, στο μήνυμά τους προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, μέχρι και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στα τέλη Οκτωβρίου, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας τονίζει: «Καλώ τους πολίτες μόλις εντοπίσουν καπνό να ενημερώσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, για να είναι και η δική μας παρέμβαση άμεση. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αν προλάβουμε τη φωτιά εν τη γενέσει της, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα».

Διαφημίσεις