Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Καθαρίστε τα τζάκια, προσοχή στα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Έκκληση σε όλους όσοι έχουν τζάκι στο σπίτι τους, να προβούν στον καθαρισμό του, αν δεν το έχουν κάνει, απευθύνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Νικόλαος Μπαλατσούκας.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, το ίδιο καθαρές πρέπει να είναι και οι καμινάδες, ώστε να εξαλειφθεί ο παραμικρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Επίσης, λόγω της εορταστικής εποχής που διανύουμε, ο κ. Μπαλατσούκας υπογραμμίζει την προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι πολίτες με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τα οποία δεν πρέπει να ανάβουν ποτέ όταν δεν είμαστε στο σπίτι.

Εκτός από τζάκια και καμινάδες, συντηρημένοι πρέπει να είναι και οι λέβητες, πετρελαίου και ξύλου, όπως και οι ξυλόσομπες!

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, ο καθαρισμός των τζακιών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αμέλεια, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ειδικότερα δε όταν ένα τζάκι και μια καμινάδα έχουν να καθαριστούν για χρόνια. Εκτός όμως από τα τζάκια, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να προβούν στην συντήρηση του λέβητα στην περίπτωση που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, όπως αντίστοιχα του ξυλολέβητα, αλλά και των σομπών, για όσους χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη το ξύλο.

Προσοχή στο τι καίμε – Συμμορφωμένοι τα τελευταία χρόνια οι πολίτες

Παράλληλα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, τονίζει με έμφαση ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καύσιμη ύλη που χρησιμοποιούν στα τζάκια και τις σόμπες τους, ώστε και την υγεία τους να προστατέψουν, αλλά και το ίδιο το περιβάλλον, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Ο κ. Μπαλατσούκας σημειώνει επίσης ότι στην πλειονότητά τους οι πολίτες είναι συμμορφωμένοι και συντηρούν τα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι σωστά ενημερωμένοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια θα πρέπει να ανάβουν μόνον όταν είμαστε παρόντες στο σπίτι, διότι μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα και κατ’ επέκταση φωτιά

Όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που την συγκεκριμένη περίοδο οι περισσότεροι έχουν στα σπίτια τους, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, επισημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μην περνάνε οι καλωδιώσεις κάτω από χαλιά, να μην υπάρχουν γυμνά καλώδια ή σπασμένα λαμπάκια. Επίσης υπογραμμίζει ότι τα λαμπάκια θα πρέπει να ανάβουν μόνον όταν είμαστε παρόντες στο σπίτι, διότι μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα και κατ’ επέκταση φωτιά.

Ετοιμότητα της Π.Υ. Καβάλας για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου

Τέλος, ο κ. Μπαλατσούκας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της υπηρεσίας του για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου, τονίζοντας ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας.

”Είμαστε σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο. Οπουδήποτε χρειαστεί να παρέμβουμε θα το κάνουμε. Ο χειμώνας είναι μπροστά και θα βοηθήσουμε στο μέτρο που μπορούμε και μας αναλογεί. Ελπίζω να μην έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Εμείς ωστόσο είμαστε πανέτοιμοι εδώ και καιρό”, δηλώνει σχετικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις