Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Έρχονται έγκαιρα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το πρωί της Παρασκευής (5/6), εκτός απροόπτου, αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL, τα οποία κάθε χρόνο συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, ήδη το τμήμα τεχνικής υποστήριξης των δυο αεροσκαφών έχει φτάσει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για να τα υποδεχθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ιδιαίτερα χρήσιμο «εργαλείο» τα αεροσκάφη PZL

Όπως τόνισε ο κ. Κιβράκης, τα δύο αεροσκάφη έρχονται σε μια πολύ καλή περίοδο, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει ουσιαστικά μπει ακόμη και σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, όταν τα PZL, έφταναν στην περιοχή μας, ακόμη και στα τέλη Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω αεροσκάφη αν και είναι παλιάς τεχνολογίας, είναι αυτά που δίνουν την δυνατότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν μια πολύ καλή και γρήγορη χρονική αντίδραση σε ένα ενδεχόμενο πυρκαγιάς, ενώ επίσης στελεχώνονται από ιδιαίτερα αξιόλογο προσωπικό και πτητικά και τεχνικά.

Αρχίζει την Πέμπτη (4/6) από το ύψωμα «Βασιλάκη» η αποκατάσταση σε δυο άξονες του δασικού οδικού δικτύου

Παράλληλα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας έκανε γνωστό ότι από την Πέμπτη (4/6) ξεκινά από το ύψωμα «Βασιλάκη» η αποκατάσταση ζημιών σε δυο τμήματα του δασικού οδικού δικτύου, μέσω μιας συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο, την Περιφέρεια, με την επίβλεψη του δασαρχείου και πάντα με την επίβλεψη της Πυροσβεστικής και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

«Αναπτύχθηκε μια πολυμερής συνεργασία, ώστε να βοηθήσουμε το έργο του Δασαρχείου που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη βατότητα του δασικού οδικού δικτύου και τα έργα υποδομής που απαιτούνται. Στόχος μας είναι τους βασικούς άξονες αυτού του δικτύου να τους αποκαταστήσουμε, ώστε αν χρειαστεί τα επίγεια μέσα να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους που είναι η όσο το δυνατό πιο σύντομη προσέγγιση στο σημείο, καθώς αυτό που «κυνηγάμε» στις δασικές πυρκαγιές είναι ο χρόνος ανταπόκρισης. Αυτός πρέπει να συρρικνωθεί στο ελάχιστο για να μπορέσουμε να έχουμε με λιγότερες δυνάμεις περισσότερα αποτελέσματα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και την άλλη εβδομάδα», ανέφερε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου της Θάσου

Όσον αφορά το νησί της Θάσου, όπου είναι στραμμένη η προσοχή των αρμόδιων φορέων κατά κύριο λόγο εξαιτίας του δείκτη επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον κ. Κιβράκη η αποκατάσταση των ζημιών στο δασικό οδικό δίκτυο είναι καλό επίπεδο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πολύ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά έργα αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου. Κάποια μικρά κομμάτια ίσως να έχουν προβλήματα, αλλά η προσπάθεια αυτή είναι μαραθώνιος δεν σταματά ποτέ», επισήμανε σχετικά.

Τέλος, σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, ο Σταύρος Κιβράκης ανέφερε ότι σταδιακά από την Πέμπτη (4/6) το σύστημα που μας επηρέασε τις τελευταίες ημέρες θα είναι σε αποδρομή και φαίνεται ότι ακολουθεί μια ομαλότητα όσον αφορά τις φυσιολογικές τιμές της θερμοκρασίας χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα, για μια εβδομάδα περίπου.

Διαφημίσεις