Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Μαύρος» προβλέπεται ο χειμώνας για τις επιχειρήσεις

Ημέρα:

«Επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να επιβιώσουν σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, χάνουν τις δυνάμεις τους, με συνέπεια όλο αυτό να δημιουργεί ένα «τσουνάμι», το οποίο δεν ξέρω που θα οδηγήσει. Αν δεν λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία όλο και περισσότερο θα αυξάνει η ανεργία, επιχειρήσεις θα κλείνουν και οι επιχειρηματίες θα μένουν άνεργοι, χωρίς καν να υπάρχει μέριμνα γι’ αυτούς ούτε ασφάλιση, ούτε επίδομα. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει φως στο τούνελ», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης. 

Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ως το τέλος του έτους φόρους ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες επιβαρύνονται με πέντε νέα χαράτσια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», αθροιστικά, μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί έξι χαράτσια στις επιχειρήσεις.

Πως διαμορφώνεται…η λυπητερή!

– Αυξήθηκε ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 29%. Τα συνολικά πρόσθετα βάρη ανέρχονται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
– Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου. Ο συντελεστής 100%  ίσχυε από πέρυσι, ωστόσο φέτος υπολογίστηκε επί υψηλότερου συντελεστή φόρου.
– Αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.
– Αυξήθηκε ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., καθώς για πρώτη φορά επιβλήθηκε συμπληρωματικός φόρος στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, ενώ και ο βασικός συντελεστής υπολογισμού για τα προς αξιοποίηση ακίνητα αυξήθηκε από το 0,5% στο 0,55%.
– Αυξήθηκε ο Φ.Π.Α. στο 24%. Λόγω της κρίσης, η πρόσθετη επιβάρυνση δεν μετακυλίσθηκε στον τελικό καταναλωτή, αλλά απορροφήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις από τις ίδιες τις εταιρείες.
– Αυξήθηκαν ή αυξάνονται ειδικοί φόροι που πλήττουν συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας: φόρος στα τσιγάρα, στον καφέ, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη συνδρομητική τηλεόραση, στο internet, στα ξενοδοχεία, φόροι που είτε απορροφώνται, είτε επηρεάζουν τα έσοδα.

Πιο μαύρα από τα μαύρο τα αποτελέσματα έρευνας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για τον χειμώνα που έρχεται

«Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, που πάντα προσπαθεί να σώσει την παρτίδα για να υπάρξει όσο περισσότερο «λίπος» για να αντέξουμε το χειμώνα, είναι σε πορεία συνέχισης οι πολλές υποχρεώσεις, οι οποίες δημιουργούν επιπρόσθετες επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για τον χειμώνα που έρχεται, τα αποτελέσματα της είναι πιο μαύρα από το μαύρο! Άρα η συνέχιση της πολιτικής στην αύξηση φόρων και της αφαίμαξης όλο και περισσότερο των επιχειρήσεων, δημιουργούν τρομακτικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά και κλείσιμο των επιχειρήσεων που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή αναγκαστική κατεύθυνση προς τη φοροδιαφυγή. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...