Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αναστάτωση στην αγορά από τα πρόστιμα του δήμου

Ημέρα:

Τον τρόπο προσφυγής τους στη δικαιοσύνη, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω κοινής προσφυγής με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, εξετάζουν οι επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί το 2015.

Πρόκειται για πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, τα οποία αφορούσαν τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, για τους οποίους κάθε χρόνο καταβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στο δήμο, χωρίς όμως τότε να είχε εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός του δήμου.

Τα πρόστιμα επανήλθαν, λόγω αποκεντρωμένης, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διαγραφή τους

«Κακώς η δημοτική αστυνομία τότε επέβαλλε πρόστιμα σε ανθρώπους που πλήρωναν κανονικά κάθε χρόνο το ποσό που τους αναλογούσε. Με πολιτική απόφαση της δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή αυτών των προστίμων. Αυτή η απόφαση απορρίφθηκε όμως από την αποκεντρωμένη διοίκηση για τυπικούς λόγους, με συνέπεια να επανέλθουν τα πρόστιμα και ο δήμος να τα κοινοποιήσει ξανά στους επαγγελματίες. Θορυβήθηκαν οι συνάδελφοι για το αν ήταν νέα ή παλιά πρόστιμα, καθώς ήξεραν ότι είχαν διαγραφεί και βγήκε ξανά το θέμα στην επιφάνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Γιάννης Παναγιωτίδης.

Από 3.000 έως 4.000 ευρώ κυμαίνονται κατά μέσο όρο τα πρόστιμα

«Το ζήτημα αφορά στο σύνολο πάνω από εξήντα επαγγελματίες, ενώ αυτοί που είχαν δικαιωθεί ήταν περίπου πενήντα, καθώς οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρθηκαν. Είναι μεγάλα τα πρόστιμα, καθώς κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 3.000 έως 4.000 ευρώ, πολλαπλάσια δηλαδή των ποσών που πλήρωναν για το τέλος χρήσης των χώρων που χρησιμοποιούν», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. και συμπλήρωσε: «θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη, ώστε ο δήμος να μπορεί να τα διαγράψει. Στη συνάντηση της Τετάρτης (2/11) στα γραφεία της Ομοσπονδίας, καλέσαμε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών για να ενημερώσει τους επαγγελματίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία οι επαγγελματίες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα κάνουν μεμονωμένες ή υπό την ομπρέλα της Ομοσπονδίας προσφυγές, για να περιοριστεί το κόστος της προσφυγής τους. Αναμένουμε λοιπόν το αν θα γίνει κοινή προσφυγή και πως μπορούμε να χειριστούμε το θέμα με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...