Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Καβάλας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το Επιμελητήριο Καβάλας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής

Η σημερινή Ημέρα μνήμης, για μας τους Έλληνες, απογόνους των Ελλήνων από την Ανατολή, είναι ιερή υπόθεση, για την διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Θράκη.

Ίσως ήρθε η ώρα, Πόντιοι, Μικρασιάτες και Θρακιώτες, να ενώσουμε δυνάμεις και να διεκδικήσουμε, εντός και εκτός συνόρων την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ξεπερνούν το 1 εκ. συνολικά.

Πρόσφατα, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, δημιουργεί νέες ευνοϊκές συνθήκες για τη διεθνή αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της συνολικής καταδίκης των εγκλημάτων των Νεοτούρκων και των διαδόχων τους στη Μικρά Ασία και την Θράκη. Η εξέλιξη αυτή, πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας οδηγήσει, στο να συγκροτήσουμε μια ενιαία στρατηγική, για τη δικαίωση και των δικών μας προγόνων και για την διεθνοποίηση των τουρκικών εγκλημάτων στον Μικρασιατικό Πόντο, και στην Θράκη, στις αρχές του 20ου αιώνα, που οδήγησε σε αφανισμό Ελλήνων.

Δεν πρέπει να δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν, να εκλάβει τη στάση της Ελλάδας μας, που προσπαθεί μέσω των διεθνών οργανισμών, να πετύχει τους στόχους της, ως αδυναμία, που οδηγεί την Τουρκική πολιτική ηγεσία, να συνεχίζει την πολιτική της, κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, να συνεχίζει την παράνομη κατοχή της Κύπρου, συνεχίζοντας να διεκδικεί την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Με την ελπίδα της αφύπνισης, εκφράζουμε με απόφασή μας, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας, την βούληση μας, τόσο προς την Ελληνική πολιτεία, όσο και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και Διεθνείς Οργανισμούς, ότι απαιτούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής και την έμπρακτη συγνώμη από το Τουρκικό κράτος, για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πρόγονοι τους, κατά των λαών της Ανατολής.

Η αναγνώριση του παρελθόντος και η καταδίκη των εγκλημάτων του, είναι προϋπόθεση για τη μη επανάληψή τους. Αλλά και για την ουσιαστική συμφιλίωση και συνεργασία των λαών.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

(σ.σ. το ψήφισμα στάλθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στους συναρμόδιους υπουργούς και στους βουλευτές της ΠΕ Καβάλας)

spot_img

Διαφημίσεις