Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Κίμων Παπαδόπουλος: Να απαιτήσουμε αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για Εσένα» Κίμων Παπαδόπουλος, απέστειλε προς την Διοίκηση του Επιμελητηρίου την παρακάτω επιστολή:

Ημέρα μνήμης για μας τους Έλληνες απογόνους των Ελλήνων από την Ανατολή είναι ιερή υπόθεση η διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τον Πόντο την Μικρά Ασία και την Θράκη.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Αρμενικού λαού από τις Η.Π.Α. η οποία είναι μια τεράστια, κοσμοϊστορικής σημασίας επιτυχία των Αρμενίων, πρέπει να μας αφυπνίσει ας συγκροτήσουμε μια ενιαία στρατηγική για τη δικαίωση και των δικών μας προγόνων.

Η δική μας ολιγωρία οδηγεί τους Τούρκους να εκλαμβάνουν τη στάση της Ελλάδας ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την πολιτική τους κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, να έχουν διαπράξει εθνοκάθαρση των Ελλήνων στα κατεχόμενα της Κύπρου, να διεκδικούν την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Με την ελπίδα της αφύπνισης ζητώ να εκφράσουμε με απόφαση μας ως διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητήριου Καβάλας την βούληση μας τόσο προς την Ελληνική πολιτεία όσο και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι απαιτούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής και την έμπρακτη συγνώμη από το Τουρκικό κράτος για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πρόγονοι τους κατά των λαών της Ανατολής.

Κίμων Παπαδόπουλος
Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Καβάλας
Εκπρόσωπος του
συνδυασμού ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ
Ανανιαδη Βασίλης
Κουρτιδου Ειρήνη
Τσουμακης Παύλος

spot_img

Διαφημίσεις