Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

«Για Εσένα»: Προτάσεις προς τη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τις προτάσεις της προς τη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, κατέθεσε η παράταξη του Επιμελητηρίου Καβάλας «Για Εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Κ. Πρόεδρε
Κ. Συνάδελφοι
Σε συνέχεια εγγράφου σας και στη λογική της κατάθεσης μια συνολικής πρότασης από την πλευρά του επιμελητηρίου Καβάλας προς Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης έχουμε να προτείνουμε τις επόμενες σκέψεις – προτάσεις.

1. Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μονάδας ισχύος 200 ΜW στο γήπεδο της φωνής της Αμερικής, με συμμετοχή στη κοινότητα της περιφέρειας, των δήμων, των επιμελητηρίων και φορέων της περιφέρειας ΑΜΘ.

2. Νέες κατασκευές και ενίσχυση των υφιστάμενων δικτύων μεταφοράς ενέργειας χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην περιφέρειά μας. (δεν μπορούν να συνδεθούν μονάδες παραγωγής ενέργειας, μπλακ αουτ λόγο υπερκατανάλωσης)

3. Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων:

α. Φωτοβολταϊκά στέγης – net mettering

β. Εξοικονόμηση ενέργειας

γ. Μετατροπή ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε ενεργειακά αυτόνομα

δ. Απεξάρτηση από τη χρήση υγρών καυσίμων – αυτονόμηση πολυκατοικιών

ε. Ενεργειακές κοινότητες: γη – συνεργασία – χρηματοδότηση

στ. Ηλεκτροκίνηση: κατασκευή δικτύων πόλεων φόρτισης οχημάτων

4. Μονάδα συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β στη Καβάλα

5. Δημιουργία κέντρου LOGISTIC στο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β στη Καβάλα

6. Μονάδα αξιοποίησης αποβλήτων για παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση νέων τεχνολογιών μηδενικής εκπομπής ρύπων

7. Δημιουργία κέντρου ικανοτήτων στο εκθεσιακό κέντρο Ν. Καρβάλης

8. Χρηματοδότηση μονάδων δέσμευσης ρύπων (CO2) με την προοπτική της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος της περιφέρειας ΑΜΘ και την προοπτική της ένταξης τους στο χρηματιστήριο ρύπων και την εξεύρεση χρηματοδότησης και συνεχούς ανάπτυξής τους.

9. Μεταφορά του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ από τη περιοχή Περιγιαλίου Καβάλας λόγω προστασίας της ανθρώπινης υγείας, παλαιότητας και ακαταλληλότητας σε ΝΕΑ θέση (προτεινόμενο δημοτικό γήπεδο του Δ. Καβάλας βορειοανατολικά της περιοχής της Άσπρης Άμμου), σε εκτός σχεδίου περιοχή για την ανάπτυξη της περιοχής του Περιγιαλίου Καβάλας και ταυτόχρονα κοστολόγηση και προϋπολογισμός του έργου μεταφοράς (συνεργασία ΔεΔΔΗΕ και Δ Καβάλας) για την προσέγγιση οικονομικής λύσης (μετατροπή του γηπέδου σε γη εντός σχεδίου για την κατασκευή οικιών οι γενικά καταστημάτων ή χρήσεων συμβατών με το σχέδιο πόλης της περιοχής Περιγιαλίου ) γα την εύρεση βέλτιστης λύσης ανάπτυξης αστικής γης στη περιοχή του Περιγιαλίου.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ»
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ
ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ

spot_img

Διαφημίσεις