Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για...

Το θύμα κατάλαβε την απάτη, αλλά ο δράστης εξαπάτησε συγγενικό της πρόσωπο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Βολές Μάρκου Δέμπα κατά της πρόεδρου της ΔΕΣΜ-ΟΣ

«Η κ. Ιωαννίδου δεν είναι προσωρινή πρόεδρος. Είναι μια χαρά πρόεδρος, δεν την έχει καθαιρέσει κανείς. Να μην επιρρίπτει τα βάρη αλλού»

Ακολούθησε μας

spot_img

Να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην επιρρίπτει τα βάρη αλλού, κάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την προσωρινή (όπως η ίδια δηλώνει) πρόεδρο της ΔΕΣΜ-ΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Ιωαννίδου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η κ. Ιωαννίδου είχε τονίσει ότι η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ., είναι χωρίς διοικητικό συμβούλιο κι ότι διοικείται από τη γενική συνέλευση, ενώ είχε πει ακόμη ότι τα Επιμελητήρια αρνούνται να συνεργαστούν.

«Για άλλη μια φορά, προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και να τις ρίξει ουσιαστικά στα Επιμελητήρια…»

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι προσπαθεί η πρόεδρος της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ., για άλλη μια φορά, να αποποιηθεί των ευθυνών της και να τις ρίξει ουσιαστικά στα Επιμελητήρια. Αντί να τα ευχαριστεί που προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να έχουμε μια συνεργασία μαζί της προς όφελος των επιχειρήσεων μας και μόνο, δυστυχώς, διαπιστώνουμε αστοχίες δικές της και λανθασμένες αποφάσεις, γιατί η πρόεδρος είναι αυτή που «τρέχει» την ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ.», ανέφερε αρχικά στην απάντησή του προς την κ. Ιωαννίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Ενώ αποφασίστηκε να συνεργαστούμε με το μητρώο αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ, η κ. Ιωαννίδου μας είπε ότι δήθεν αυτή δεν ήταν η υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτής της απόφασης»

Ειδικά δε για το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ο κ. Δέμπας τόνισε: «Μετά από τρεισήμισι ώρες σε μια γενική συνέλευση στις 19.11.20, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεργαστούμε με το μητρώο αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ, όπου υπάρχουν πάνω από 150 στελέχη – αξιολογητές, οι οποίοι μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαν αξιολογήσει τις 20.000 αιτήσεις των επιχειρήσεων μας. Βλέπουμε όμως, χωρίς να μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον λόγο, ότι «σαμποτάρισε» αυτήν την απόφαση επιμένοντας και μάλιστα ψευδώς, λέγοντας στη συνέχεια ότι δήθεν αυτή δεν ήταν η υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Είναι σαν να λέμε ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας που εκπροσωπεί και διαχειρίζεται το Επιμελητήριο, ρίχνει τις ευθύνες στα στελέχη που δεν εφάρμοσαν μια απόφαση της γενικής συνέλευσης».

«Να ενημερώσω την κ. Ιωαννίδου ότι δεν είναι προσωρινή πρόεδρος. Είναι μια χαρά πρόεδρος, δεν την έχει καθαιρέσει κανείς. Συνεχίζει να «τρέχει» την ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ.»

«Η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. διοικείται κανονικά! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά το διοικητικό συμβούλιο που μπορεί σαν φυσική παρουσία να μην έχει προσδιοριστεί για τον λόγο ότι έχει κάνει αγωγή η Περιφέρεια κατά των Επιμελητηρίων για τα ποσοστά που έχει ο κάθε φορέας στην ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. Περιμένουμε την εκδίκαση της αγωγής τις επόμενες ημέρες, ώστε να καταλήξει κάπου και να γίνει η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου όπως πρέπει. Σύμφωνα με την καταστατική πράξη να ενημερώσω την κ. Ιωαννίδου ότι δεν είναι προσωρινή πρόεδρος. Με εκπλήσσει γιατί συνεχώς λέει ότι είναι προσωρινή. Είναι μια χαρά πρόεδρος, δεν την έχει καθαιρέσει κανείς, ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε τα Επιμελητήρια. Συνεχίζει να «τρέχει» την ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. Η διοίκηση εφαρμόζει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και παρακαλούμε την πρόεδρο να μη ρίχνει τα βάρη αλλού, να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την απόφαση για συνεργασία με το μητρώο του ΕΦΕΠΑΕ. Η γκρίνια συνεχώς μεγαλώνει. Κάθε μέρα δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα επιχειρηματιών για το πότε θα δοθεί η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Να μη πετάει λοιπόν το μπαλάκι αλλού, αλλά να αναλάβει τις ευθύνες, ώστε σύντομα οι 20.000 αιτήσεις να αξιολογηθούν και οι επιχειρήσεις να δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μάρκος Δέμπας.

Όσα είχε υποστηρίξει στις δηλώσεις της η Κατερίνα Ιωαννίδου

Να σημειωθεί ότι η κ. Ιωαννίδου στις πρόσφατες δηλώσεις της είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων: «Η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. αυτή την στιγμή δεν έχει διοικητικό συμβούλιο και διοικείται από την συνέλευση, τα έξι Επιμελητήρια, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. που έχει το 48% και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αυτοί είναι λοιπόν οι εταίροι. Μέσα από κάποιες διαδικασίες πού έγιναν και στην διένεξη που προέκυψε ανάμεσα στα Επιμελητήρια και την Περιφέρεια, έχει μπλοκαριστεί η διαδικασία και δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Εγώ έχω οριστεί προσωρινή πρόεδρος και ο κ. Φραντζής, από την πλευρά των Επιμελητηρίων, προσωρινός πρόεδρος κι αυτή την στιγμή διοικείται, όπως διοικείται, από την γενική συνέλευση. Δεν υπάρχει συναίνεση στην γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να προχωρούν κάποια πράγματα πάρα πολύ αργά. Όσο συνεχίζεται αυτή η διένεξη, όσο τα Επιμελητήρια αρνούνται να συγκροτήσουν διοικητικό συμβούλιο παρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κάνουν ενστάσεις, αυτό το πράγμα θα διαιωνίζεται. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να επιρρίψουν ευθύνες τόσο στον περιφερειάρχη, όσο και στο δικό μου πρόσωπο, ευθύνες που δεν μας αναλογούν, αλλά ευθύνες που τις έχουν οι ίδιοι, καθώς εδώ και 7 με 8 μήνες, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχει η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. διοικητικό συμβούλιο. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και καλό θα είναι να μην στοχοποιούν ανθρώπους την στιγμή που οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί τα Επιμελητήρια αρνούνται να συνεργαστούν. Δεν τους αρέσει η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου πιθανόν; Όλες αυτές οι συγκρούσεις, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πηγαίνουν την περιοχή μας πίσω».

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις της κ. Ιωαννίδου εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα