Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το Πυροβολικό τίμησε την προστάτιδά του Αγία Βαρβάρα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (4/12), ο επίσημος εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτιμώντας και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας.

Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Αμέσως μετά ακολούθησε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από τον διοικητή του στρατοπέδου, Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Ηλία Πέτα, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων. Αμέσως μετά δόθηκε δεξίωση.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος.

Διαφημίσεις