Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας με τίτλο «Τα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας με τίτλο «Τα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου» και θέμα την εξωτερική πολιτική και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Σπύρος Δανέλης, πρώην Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Τάκης Εμμανουηλίδης, πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επικεντρώνοντας στο ρόλο που διαφαίνεται ότι επιθυμεί να διαδραματίσει η Τουρκία, ως περιφερειακή υπερδύναμη, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας, καθώς επίσης και στο πώς εξελίχθηκε η λεγόμενη «αραβική άνοιξη».

Ο Σπύρος Δανέλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις χώρες της Βαλκανικής μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και προχώρησε σε αποτίμηση της ασκούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντας ατολμία και ενδοτικότητα απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ακολούθησε εξαιρετικά διαφωτιστική συζήτηση χάρη στις στοχευμένες ερωτήσεις που υπέβαλε το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης, που επί τρεις περίπου ώρες παρακολούθησε και συμμετείχε με ενδιαφέρον, αλλά και χάρη στις αναλυτικές απαντήσεις που δόθηκαν από τους ομιλητές, οι οποίοι αποδείχθηκαν πολύ καλοί γνώστες των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.

Διαφημίσεις