Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτο τεστ για τον τουρισμό μέσα στον Ιανουάριο

Ημέρα:

spot_img

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη εικόνα για τις πωλήσεις των τουριστικών πακέτων στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο τουριστικός πράκτορας Σάκης Ζηλιαχωβινός.

«Αρχικά να πούμε ότι ο προγραμματισμός για το 2019 γίνεται πάντοτε με βάση την απόδοση της προηγούμενης περιόδου του 2018. Ο προγραμματισμός έχει γίνει, έχουν τοποθετηθεί δηλαδή οι πτήσεις κανονικά, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια των ξενοδοχείων κι έχουν δημιουργηθεί τα πακέτα με τους συνεργάτες – tour operators στην κάθε αγορά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.  

«Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα»

«Περιμένουμε πλέον να πάρουμε ένα δείγμα για το πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, μέσα στον Ιανουάριο. Βέβαια αυτό δεν μας αρκεί, ούτε θα προδιαγράψει την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου του 2019, γιατί ίσως παρασυρθούμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόβλεπτο θέμα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πωλήσεων, αν όχι ανά εβδομάδα, ανά μήνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.  

«Οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί η φετινή τουριστική περίοδος, απάντησε: «Γεγονότα πάντοτε υπάρχουν και προβλέψιμα και απρόβλεπτα. Αυτό είναι το δεδομένο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι έχουμε όλες τις αγορές ανοιχτές (ανταγωνιστικές), ενώ πριν δυο χρόνια υπήρχαν κάποιες αγορές που ήταν υποτονικές. Φυσικά δεν ευχόμαστε η ανατολική Μεσόγειος να φλέγεται για να είμαστε εμείς πρωταθλητές. Αυτό δεν είναι σωστό. Από την άλλη όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι αγορές της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχουν πολύ ισχυρή θέση, έχουν ανακάμψει, με αποτέλεσμα για να πάρουμε τις κρατήσεις μας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, με γνώση και με κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να ανοίξουμε».

«Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα…»

Σε ερώτηση για το αν όντως το 2018 ήταν η καλύτερη τουριστικά χρονιά για το νησί της Θάσου, ο κ. Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Το 2018 ήταν μια άριστη χρονιά. Αν το τοποθετήσουμε όμως μπροστά στο 2017 θα πούμε ότι είχαμε μια πτώση. Από την άλλη αν πούμε ότι το 2018 ήταν μια πτωτική χρονιά θα είναι λάθος. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή. Μακάρι όλα τα επόμενα χρόνια να ήταν σαν το 2018, θα πανηγυρίζαμε. Θέλει απλά προσοχή από πού θα το συγκρίνουμε. Το 2018 είχε μια δύσκολη εκκίνηση τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αλλά από εκεί και πέρα όμως η χρόνια έκλεισε σε πολύ καλά και θετικά επίπεδα. Απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε κάνοντας συγκρίσεις με το 2016 και το 2017 που ήταν μοναδικές χρονιές για την περιοχή μας και για τη χώρα φυσικά. Αυτήν την σύγκριση θα πρέπει να την αποφύγουμε».

«Μπορεί όλοι να επιθυμούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό»

Τέλος, κληθείς να κάνει σχόλιο αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θάσο, ο κ. Ζηλιαχωβινός επισήμανε: «Η επιμήκυνση, δυστυχώς, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ένα κύριο θέμα. Τι ζητάμε; Τους μήνες που είναι υποτονικοί επιζητούμε να τους κάνουμε κύριους. Αυτό όμως θέλει προσπάθεια. Θέλουμε δηλαδή να κερδίσουμε έναν υπεραθλητή να το πω έτσι. Για να κερδηθεί η επιμήκυνση, αυτό το κεφάλαιο πρέπει να το απομονώσουμε και να ασχοληθούμε αποκλειστικά και χωρίς διακοπή μ’ αυτό. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, όμως είναι δύσκολος στόχος που απαιτεί πολλή μελέτη, καθώς είναι συγκερασμός πολλών πραγμάτων. Μπορεί όλοι να το επιθυμούμε, αλλά δεν βλέπω να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτό. Είναι ένας δύσκολος στόχος που απαιτεί προσοχή και πολλή μελέτη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...